Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει, πιθανώς εντός της ημέρας, για την τύχη που θα έχει ο δεύτερος ύποπτος για την εμπρηστική επίθεση στη Marfin, στις 5 Μαΐου του 2010, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας, ανάμεσά τους και μία έγκυος.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ή όχι ο κατηγορούμενος και πλέον την απόφαση καλείται να λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Ο πρώτος κατηγορούμενος που πέρασε το πρωί το ανακριτικό κατώφλι αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Στον 32χρονο ομογενή από το Καζακστάν, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 32χρονος αρχικά αναγνωρίστηκε από υπάλληλο του βιβλιοπωλείου να έχει ομοιότητες με έναν από τους δράστες της επίθεσης, με βάση φωτογραφίες της αστυνομίας από το πλήθος των διαδηλωτών.

Στη συνέχεια, όμως, όταν στον εν λόγω υπάλληλο επιδείχθηκαν φωτογραφίες του υπόπτου κατέθεσε ότι δεν τον αναγνωρίζει.

Το ίδιο συνέβη και με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος, αρχικά από φωτογραφίες πλήθους, έδωσε πιθανότητα εβδομήντα τοις εκατό να είναι δράστης της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο ο 32χρονος, αλλά εκ των υστέρων δεν τον αναγνώρισε.