Αναστάτωση προκαλούν οι ληστείες σε τράπεζες τα τελευταία δύο 24ώρα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ανησυχεί για ένα ενδεχόμενο τρίτο χτύπημα που θα διαμορφώσει μία εικόνα ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας στο νησί.

Δύο χτυπήματα σε τράπεζες, δύο κινηματογραφικές ληστείες, προβληματίζουν τις αρχές που έχουν βάλει «στοίχημα» τον εντοπισμό των δραστών.

Τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρει το prismanews.gr, είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό σε δύο … μέτωπα.

Το πρώτο έχει επίκεντρο τον ορεινό Μυλοπόταμο για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας στην Αγροτική στα Ανώγεια και το άλλο στο Ηράκλειο για τον εντοπισμό του ένοπλου κουκουλοφόρου που «χτύπησε» στην τράπεζα Κύπρου και με λεία 9.500 ευρώ.

«Ξεσκονίζουν» τις κάμερες

Αξιωματικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση της ληστείας στην τράπεζα Κύπρου έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στο υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, αναζητώντας ένα στοιχείο που θα τους οδηγήσει στο δράστη.

Ο ένοπλος κουκουλοφόρος που λήστεψε χθες το πρωί την τράπεζα στην περιοχή του Γιόφυρου, στο Ηράκλειο άρπαξε τα χρήματα που βρίσκονταν στο ταμείο και εξαφανίστηκε.

Οι κινήσεις του ήταν αστραπιαίες, δεν έβαλε στο στόχαστρο το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας που ήταν… γεμάτο, γνωρίζοντας ότι θα καθυστερούσε και περιορίστηκε στα χρήματα του ταμείου. Ο ληστής φαίνεται να μην είχε συνεργούς, ενώ εξαφανίστηκε χρησιμοποιώντας κλεμμένη μηχανή.

Δράστες και πληροφοριοδότες

Την ίδια ώρα, η σύλληψη των ληστών του χρηματοκιβωτίου από την Αγροτική Τράπεζα στα Ανώγεια αποτελεί στοίχημα για τους αστυνομικούς, με τις έρευνες που διεξάγονται να κινούνται προς κάθε πιθανή και… απίθανη κατεύθυνση συλλέγοντας στοιχεία για την υπόθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση καθώς γνώρισαν ότι το χρηματοκιβώτιο ήταν… φορτωμένο με χρήματα αφού τις ημέρες αυτές πραγματοποιείται η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το χρηματοκιβώτιο περιείχε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα μικρό φορτωτή για να σπάσουν τη τζαμαρία και στη συνέχεια με γρήγορες κινήσεις εξαφανίστηκαν από την περιοχή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες γνώριζαν ακριβώς που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, αλλά και τους τρόπους διαφυγής από το ορεινό χωριό, και δεν αποκλείεται να είναι ντόπιοι.