Μία λεπτομερή καταγραφή όλων όσων συνέβησαν, από την ημέρα εισαγωγής του 11μηνου μωρού της οικογένειας Κοσμαδάκη ως και το θάνατό του, περιλαμβάνει το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στο ΠΑΓΝΗ από τον καθηγητή Ουρολογίας Φραγκίσκο Σοφρά, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ενώ έχει ήδη επιδοθεί στην οικογένεια και έχει αποσταλεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο θάνατος του μωρού οφείλεται σε σήψη και συπτική καταπληξία λόγω ισχαιμικής νέκρωσης και διάτρησης του εντέρου, ενώ όπως είπε ο διοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, η διάτρηση του εντέρου έγινε κατά τη διάρκεια του πρώτου χειρουργείου στο οποίο υπεβλήθη ο μικρός Αλέξανδρος.

Στο πόρισμα κρίνεται ότι το παιδί δεν έπρεπε να μπει στο τρίτο χειρουργείο, πριν εισηχθεί στη ΜΕΘ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του.

Το θέμα θα τεθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στο υπουργείο Υγείας. Όπως είπε ο κ. Γρηγοράκης «θα ερευνήσουμε το θέμα στο πλαίσιο του νόμου, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική κοινωνία».

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου νοσοκομείου, Ν. Κοκκίνης τόνισε: «Στόχος μας είναι η γρήγορη και διαφανής διαλεύκανση της υπόθεσης. Δε θα χαριστούμε σε κανένα για ό, τι προκύψει. Για εμάς δεν είναι φυσιολογικό να μπαίνει κάποιος στο νοσοκομείο με βουβωνοκήλη, να υποβάλλεται σε τέσσερα χειρουργεία και μετά να πεθαίνει”.

Πηγή: cretalive.gr