Για τον εκρηκτικό μηχανισμό, που όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί ήταν μικρής ισχύος και τον τραυματισμό του αστυνομικού και του νεωκόρου μίλησε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης.

Ο πατήρ Γεώργιος ανέφερε αρχικά ότι «είναι λυπηρό αυτές τις μέρες να έχουμε αίματα. Λυπηρό σε μία ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία να  υπάρχουν τέτοια γεγονότα που δημιουργούν ανασφάλεια και φοβία».

Για την έκρηξη ο ιερέας σχολίασε ότι «δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το χτύπημα. Ο Χριστός μας και η Εκκλησία μας είναι αγάπη και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να βομβαρδίσει την αγάπη».

Για τους τραυματίες ανέφερε ότι «ο νεωκόρος είναι καλά στην υγεία του αλλά τον στείλαμε προληπτικά στο νοσοκομείο. Με τον τραυματία αστυνομικό όμως είδαμε ότι πάλι χύθηκε αίμα» ενώ για το πώς βρέθηκε το κουτί με τον μηχανισμό συμπλήρωσε ότι «ο μηχανισμός βρέθηκε στην κεντρική είσοδο του ναού και ο νεωκόρος τον μετέφερε στο πλάι. Σήμερα είναι του Αγίου Στεφάνου και η λειτουργία ξεκινάει στις 7:30. Δέκα λεπτά πριν την έκρηξη ο κόσμος ερχόταν στην εκκλησία».

Τέλος ο ιερέας αναρωτήθηκε «γιατί δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και γιατί άφησαν τον μηχανισμό έτσι απροειδοποίητα. Δεν ξέρω τι συμβολισμό μπορεί να έχει το Κολωνάκι σαν περιοχή αλλά ο Άγιος Διονύσιος είναι ο πολιούχος της Αθήνας και προστάτης της πόλης».