Το κατώφλι του ειδικού ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, πέρασε η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

Η κόρη του, καθώς και ακόμα εννέα κατηγορούμενοι κατά το κατηγορητήριο, είχαν ποινικά κολάσιμο ρόλο και συμμετείχαν σε οργάνωση που επί σειρά ετών συνέδραμε στην προσπάθεια του πρώην υπουργού να αποκρύψει την πραγματική προέλευση ή να εμφανίσει ως νόμιμα μεγάλα χρηματικά ποσά που φέρεται να έλαβε για δύο μεγάλες προμήθειες όπλων του υπουργείου Άμυνας.

Στο πολυσέλιδο εισαγγελικό πόρισμα γίνεται ειδική αναφορά στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, για την οποία επισημαίνεται ότι «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Ελεύθεροι τέσσερις συγκατηγορούμενοι του Άκη

Ο δεύτερος κύκλος των απολογιών των εμπλεκομένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, άνοιξε χτες και κορυφώνεται αύριο με τη σύζυγό του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη.

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο Παντελής Ζαχαριάδης, ο οποίος φέρεται για ένα διάστημα εκπρόσωπος της Τorcaso και είναι κουμπάρος του εξαδέλφου του Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρα.

Παράλληλα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, μετά τις απολογίες τους, οι Οράτιος Μελάς, Ευτύχιος Ατσοπαρδής και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, που φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως παρένθετα πρόσωπα σε λογαριασμούς και offshore εταιρείες του Ακη Τσοχατζόπουλου.