«Άδειασαν» από τον εξοπλισμό του, άγνωστοι, το προσκοπικό εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό κέντρο «Ελευθερία» στην Καλλιπεύκη Λάρισας. Οι υπεύθυνοι του κέντρου, που πήγαν την Κυριακή το πρωί στον χώρο, που βρίσκεται πάνω από την Καλλιπεύκη σε υψόμετρο 1.070 μέτρων, βρήκαν ανοιγμένες τις αποθήκες και την κουζίνα του κέντρου.

Από μέσα έλειπε εξοπλισμός, μεταλλικά στηρίγματα σκηνών, μεταλλικά και ηλεκτρολογικά εργαλεία και κουζινικά, ακόμα και καλωδιώσεις και εξαρτήματα, που περιείχαν χαλκό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία».

Η διάρρηξη έγινε το διάστημα από 21 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή το πρωί 1 Απριλίου, που πήγαν στο κέντρο ο αρχηγός του κ. Στέλιος Κωνσταντίνου και το μέλος της επιτροπής κοινωνικής συμπαράστασης κ. Στέλιος Σαλμάς. Εκεί, βρήκαν τις πόρτες παραβιασμένες, διαπίστωσαν φθορές και εικόνα λεηλασίας. Ακόμα και από τους νιπτήρες έλειπαν οι… βρύσες με όλα τα μεταλλικά μέρη τους!

Οι κλέφτες είχαν όλο τον χρόνο να λεηλατήσουν το κέντρο, που ανοίγει τους θερινούς μήνες και φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά από τον ν. Λάρισας, την Ελλάδα, αλλά και αποστολές από χώρες του εξωτερικού, που ελκύονται από το τοπίο και τον μυθικό Όλυμπο.

Όπως είπε στην εφημερίδα ο αρχηγός του κέντρου κ. Στ. Κωνσταντίνου, έγιναν και στο παρελθόν κάποιες κλοπές στο χώρο, που λειτουργεί από 12ετίας, αλλά η τελευταία ήταν καταστροφική και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μη λειτουργήσει το καλοκαίρι, λόγω έλλειψης εξοπλισμού. Τη στιγμή μάλιστα, που έχει ήδη υποχρεώσεις, για να φιλοξενήσει παιδιά και εκτός νομού Λάρισας, αλλά βρισκόταν σε συνεννοήσεις και με προσκοπικές ομάδες από χώρες της Ευρώπης.