Περίπου 9.500 νομίσματα, στην πλειοψηφία τους χάλκινα, ήταν η λεία των αρχαιοκαπήλων που κατασχέθηκε στην πρόσφατη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Χαλκιδική.
Οι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ολοκλήρωσαν την καταμέτρηση των ευρημάτων και έχουν ήδη ξεκινήσει την περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση του συνόλου των κατασχεθέντων αρχαιοτήτων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Τα νομίσματα προέρχονται, στην πλειοψηφία τους, από τον Βορειοελλαδικό χώρο και χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια. Ανάμεσα σε αυτά έχουν εντοπιστεί και αρκετά αργυρά, κυρίως τετράδραχμα του 4ου αιώνα π.Χ., κοπής Χαλκιδικής Συμμαχίας και Φιλίππου Β.
Μεταξύ του σημαντικού αριθμού των υπόλοιπων ετερόκλητων μικροαντικειμένων, υπάρχουν χάλκινα ειδώλια αναθηματικού τύπου και επίσης χάλκινα κοσμήματα, όπως ενώτια, περιδέραια, δαχτυλίδια, ψέλλια, χάλκινες τοξωτές πόρπες, περόνες και περίαπτα, προερχόμενα ενδεχομένως από λαθρανασκαφές ταφικών συνόλων. Ξεχωρίζουν 3 χρυσά επιστόμια, πιθανόν του 6ου αιώνα π.Χ.
Ανάμεσα στα κατασχεθέντα αντικείμενα εντοπίστηκε και ένας μικρός αριθμός κίβδηλων, όπως χαρακτηριστικά μία απομίμηση μαρμάρινου κυκλαδικού ειδωλίου και ένα αγαλματίδιο που απεικονίζει την «Αφροδίτη της Μήλου».