Την άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος για την ύπαρξη αστυνομικής διμοιρίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, εξέφρασε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Όπως χαρακτηριστικά διερωτήθηκε, «μέχρι πότε θα σώζονται ζωές;», αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι το γεγονός πως δεν είχαμε απώλειες χθες στα Εξάρχεια, είναι και… συγκυριακό.

«Επιβεβαιωθήκαμε για το ότι φοβόμαστε μην έχουμε νεκρό αστυνομικό ή πολίτη», επισήμανε στον ΑΝΤ1 ο κ. Μαυροειδάκος, επικαλούμενος τις δηλώσεις που πραγματοποιήσει όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχε γίνει η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.

«Κάποιο νοσηρό μυαλό πήρε το καλάσνικοφ και βγήκε για κυνήγι στα Εξάρχεια», είπε στη συνέχεια, σχολιάζοντας τη χθεσινή επίθεση με πυροβολισμούς. Ενώ για τους συναδέλφους του που φρουρούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να παίζεις ρώσικη ρουλέτα».

«Είμαι περίεργος να μάθω τι έγινε με τη μεγάλη έρευνα και την επιχείρηση που γίνεται πάντα», σημείωσε ειρωνευόμενος, ενώ έκανε νύξη για αδράνεια. Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης διμοιρίας στο ΠΑΣΟΚ», ενώ αναφορικά με την εγκληματικότητα, σχολίασε: «Είναι πασιφανές ότι υπάρχει πολιτική ανοχή, σε όλες τις κυβερνήσεις».

Ερωτηθείς για το νόμο Παρασκευόπουλου και όσους αποφυλακίζονται, δήλωσε πως οι περισσότεροι «διαπράττουν τις ίδιες και χειρότερες εγκληματικές πράξεις», επικαλούμενος τις μαρτυρίες των συναδέλφων του που τους συλλαμβάνουν. «Έχουμε πάει στον εισαγγελέα και έχουμε ζητήσει στοιχεία για το πόσοι έχουν εγκληματήσει. Αυτά τα στοιχεία θα μας εκπλήξουν, αν δοθούν ποτέ στη δημοσιότητα», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με την μικροεγκληματικότητα, επισήμανε ότι «έχει αυξηθεί. Το βλέπουν οι συνάδελφοί μου», ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους «πενιχρά μέσα».  Τόνισε, δε πως «δεν καταγράφονται όλα τα εγκλήματα, αφού οι πολίτες δεν πάνε να καταγγείλουν».