Αντίστροφα αρχίζει να μετρά τον χρόνο της έκδοσής του στην Ελλάδα ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών Μάκης Ψωμιάδης.

Το σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Σκοπίων.

Όπως είναι γνωστό ο Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου 2011 από την Αστυνομία της FYROM, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων.

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας, κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εκβίαση, αδικήματα που συνδέονται με την ανοιχτή δικαστική έρευνα για τους στημένους αγώνες.

Ο κ. Παπαϊωάννου επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπέγραψε το αίτημα προς τον ομόλογο της FYROM για την έκδοση του Ψωμιάδη στη χώρα μας.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε διαφύγει ύστερα από τη διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέως για το ζήτημα της προσωρινής του κράτησης.

Έτσι, όταν οι δικαστές έλυσαν τη διαφωνία των συναδέλφων τους και διέταξαν την προφυλάκισή του ο κατηγορούμενος δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί. Τώρα, όταν φτάσει στη χώρα μας θα οδηγηθεί αμέσως στη φυλακή.