Σε ισόβια συν 15 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας τα 2 αδέλφια από την Αλβανία, 21 και 32 χρονών, που πέρυσι τον Οκτώβριο είχαν ληστέψει και σκοτώσει τον 88χρονο Βασίλη Τσίτουρα στη Βασιλάδα.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ήταν η ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, η ληστεία κατά συναυτουργία και η παράνομη είσοδος στη χώρα. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Να σημειώσουμε ότι οι 2 δράστες είχαν δουλέψει παλιότερα στα κτήματα του θύματος και γνώριζαν πού έμενε. Γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου μπήκαν στην κουζίνα του η οποία είναι απομονωμένη από το υπόλοιπο σπίτι, και όταν νωρίς το πρωί ο άτυχος γέροντας πήγε να φτιάξει τον καφέ του, του επιτέθηκαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον φίμωσαν με ταινία και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον τράβηξαν στο υπόλοιπο σπίτι που το έψαξαν όλο, και αφού βρήκαν 300 ευρώ σηκώθηκαν κι έφυγαν, ρίχνοντας μάλιστα ένα πανί στο πρόσωπο του γέροντα.

Τον άτυχο 88χρονο τον βρήκαν νεκρό μετά από 3 μέρες οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από συγγενείς του, καθώς εκείνος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η Αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη των δραστών, τους οποίους και συνέλαβε στο σπίτι όπου διέμεναν στην Καλαμάτα.

Πηγή: eleftherianews.gr