Μετά την έκρηξη στο υπόγειο της οδού Υψηλάντου 27 λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, τον διαμελισμό του Κούρδου που ήταν στο διαμέρισμα,  αλλά και την ανεύρεση όπλων και εκρηκτικών σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
,
Την ίδια στιγμή έγινε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή με τον Διοικητή της ΕΥΠ κ. Μπίκα, τον Α’ υπαρχηγό της ίδια υπηρεσίας Φώτη Παπαγεωργίου, τον Αρχηγό της αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου και τον Διοικητή της Αντιτρομοκρατικής κ. Άλκη Τζοίτη.
 
Η σύσκεψη έγινε στις 2 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο προστασίας του πολίτη προκειμένου να εξεταστεί σε πρώτο επίπεδο η όλη κατάσταση.

Δεδομένου ότι το άτομο που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη τους τρεις τελευταίους μήνες βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία χωρίς να έχουν εντοπίσει κανένα στοιχείο εις βάρος του.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο νεκρός Κούρδος είχε άδεια παραμονής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διέμενε από τον περασμένο Μάρτιο στο διαμέρισμα που έγινε η έκρηξη στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται στενός φίλος και συνεργάτης της νεαρής Τουρκάλας η οποία συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η σύλληψη της κοπέλας ήταν αποτέλεσμα «καρφώματος» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις ελληνικές με το πρόσχημα ότι διακινεί βαρύτατο οπλισμό.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την εντόπισε και την συνέλαβε αλλά όπως αποδείχτηκε μέσα στο διαμέρισμα δεν υπήρχε τίποτα το παράνομο εκτός από το πλαστό διαβατηριο της.

Την ίδια στιγμή ενημερώθηκε  η γερμανική αστυνομία  η οποία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης μέσω Ιντερπόλ για τη σύλληψη της νεαρής τουρκάλας με το πρόσχημα ότι είχε ενεργό συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Γερμανία.
 
Μέσρι στιγμής η υπόθεση της έκδοσης της Τουρκάλας στις γερμανικές αρχές εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει για τον αν θα εκδοθεί η όχι στη γερμανική αστυνομία.