Ένας 33χρονος Ιρακινός συνελήφθη σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ λαθρομετανάστες, επίσης από το Ιράκ.

Συγκεκριμένα, η Eιδική O μάδα Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισε μια ομάδα δώδεκα μη νόμιμων μεταναστών σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου.

Από εκεί τους παρέλαβε ο 33χρονος με αυτοκίνητο και αναχώρησε με κατεύθυνση την Εγνατία Οδό. Στη συνέχεια, το παραπάνω όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και ο 33χρονος διακινητής προσπάθησε να διαφύγει χωρίς όμως να τα καταφέρει. Επίσης συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι τέσσερις λαθρομετανάστες, από το Ιράν, οι οποίοι παρέμειναν στην εγκαταλελειμμένη αποθήκη.

Μετά τη σύλληψη του ο 33χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φερών, από όπου με άγνωστο τρόπο δραπέτευσε προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγες ώρες αργότερα τον εντόπισαν στο ρέμα «Τσάι» των Φερών και τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του 33χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόδραση, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.