Την ένταξη του δήμου Χανίων στους φορείς παροχής κοινωφελούς εργασίας από ανήλικους παραβάτες αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της αντιδημάρχου Χρυσούλας Χατζηδάκη και μετά από αίτημα της υπηρεσίας επιμελητών ανηλίκων Χανίων.

Η υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων Χανίων ζήτησε από τον δήμο Χανίων να εξετάσει, πέραν από την υπηρεσία πρασίνου και άλλους τομείς απασχόλησης ανηλίκων με βάση τη νομοθεσία (ν. 3189/2003).

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο ο δήμος έχει κινήσει τις διαδικασίες ένταξης ατόμων σε προγράμματα κοινωνικής εργασίας διευκρινίζοντας ότι οι απασχολούμενοι σε αυτά είναι ήδη περίπου 15. Μεταξύ αυτών, δύο ανήλικοι που απασχολούνται ο ένας σε διοικητική υπηρεσία και ο άλλος στην υπηρεσία πρασίνου.

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ψήφισε ομόφωνα την εισήγηση προκειμένου να υποβληθεί αίτηση από το δήμο για την ένταξη του, στους φορείς παροχής κοινωφελούς εργασίας από ανήλικους παραβάτες στους τομείς, υγείας και πρόνοιας πολιτισμού και αθλητισμού, διοικητική υπηρεσία και υπηρεσία πληροφορικής.

Η διάταξη αφορά άτομα που έχουν καταδικαστεί για πλημμελήματα και ο ενδιαφερόμενος, μέσω δικηγόρου, απευθύνεται στο δήμο αν επιθυμεί την προσφορά κοινωφελούς εργασίας.

Η απόφαση του δήμου γνωστοποιείται στις δικαστικές αρχές που έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν την ποινή σε κοινωφελή εργασία και η όλη διαδικασία της απασχόλησης παρακολουθείται από επιμελητή.