Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε σωρεία ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Μάλιστα, τέσσερις ληστείες είχαν σαν συνέπεια το θάνατο των ηλικιωμένων θυμάτων.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 15 ληστείες και τέσσερις διακεκριμένες κλοπές στη Λάρισα, καθώς και 19 ληστείες στο Βόλο, από τις οποίες στις τέσσερις προέκυψε ο θάνατος των θυμάτων. Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, έξι από τα οποία έχουν προφυλακιστεί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 14 ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, τρεις αλλοδαποί άνδρες από την Αλβανία, ηλικίας 24, 25 και 39 ετών, καθώς και μία ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 37 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις ληστείες από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι τον Ιούλιο του 2011, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των κατά συρροή ληστειών, της ληστείας που τελέσθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος προσώπου, της πλαστογραφίας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και της αντίστασης.

Στη συνεχεία των αστυνομικών ερευνών συνελήφθησαν για την ίδια εγκληματική οργάνωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας , τρεις αλλοδαποί (ένας 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μία 37χρονη υπήκοος Ρουμανίας και ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας), για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Συνελήφθησαν, επίσης, ένας 47χρονος ημεδαπός για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ένας 31χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη εγκληματία και ένας 37χρονος αλλοδαπός Αλβανός για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο υπήκοοι Αλβανίας αγνώστων στοιχείων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των κατά συρροή ληστειών και κατά συρροή διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της παράνομης οπλοκατοχής, της υπόθαλψης εγκληματία, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Οι ληστείες αυτές είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό την είσοδο δύο ή τριών ατόμων, με κουκούλες και πιστόλια ή μαχαίρια, σε μονοκατοικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα. Με την απειλή όπλων ή πολλές φορές με χτυπήματα σε βάρος των παθόντων, έκλεβαν χρήματα και χρυσαφικά. Σε πολλές περιπτώσεις πριν την αποχώρησή τους, έπαιρναν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων ή έκοβαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής.