«Και φάγανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» ονομάζεται το διαδικτυακό παιχνίδι που σχεδίασαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για να φέρουν τους μικρούς Έλληνες κοντά στα βιώματα παιδιών του Νίγηρα.

Πρόκειται στην ουσία για ένα παιχνίδι με τη βοήθεια του οποίου το παιδί επισκέπτεται ένα από τα νοσοκομεία του Νίγηρα, εξετάζει και βοηθάει κάποια από τα εκατομμύρια υποσιτισμένα παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών και γνωρίζει με άλλα λόγια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά της δικής του ηλικίας σε άλλες χώρες.

«Στόχος του παιχνιδιού είναι να κάνει τα παιδιά των δυτικών χωρών συμμέτοχα στο πρόβλημα του υποσιτισμού. Να καταλάβουν με απλό και γλαφυρό τρόπο, μέσω εικόνων και πληροφοριών, πως παγκοσμίως πέντε εκατομμύρια παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από την έλλειψη φαγητού. Μέσω της διαδικτυακής περιήγησης, θέλουμε να ευαισθητοποιηθούν τα Ελληνόπουλα να μιλήσουν στους φίλους τους, στην οικογένεια τους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνομίληκοί τους σε άλλες χώρες», δήλωσε  η υπεύθυνη Τύπου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Μαρία Πασχούλα.