Αποτελεί μια πρωτοβουλία καταγραφής και σύγκρισης των τιμών όλων των προϊόντων των σουπερμάρκετ που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή οι τιμές όλων των προϊόντων είναι δωρεάν στις οθόνες σας.

Μέσα από το www.superlista.gr, ένα -δωρεάν- διαδικτυακό εργαλείο παρακολούθησης των τιμών των αγαθών που πωλούνται στα σουπερμάρκετ, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα:

1ο : να αποθηκεύσει τη λίστα των προϊόντων που αγοράζει πιο συχνά
2ο : να ελέγχει τις τιμές τους

Τα παραπάνω θα του δώσουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από πού θα κάνει τα ψώνια του και να πάει, πλέον, ενημερωμένος να γεμίσει το καλάθι του. Σημειώνεται ότι από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι εάν ο καταναλωτής βγει για ψώνια με «λίστα» των προϊόντων που χρειάζεται, κάνει οικονομία της τάξης του 30%.

Η διαδικασία εγγραφής στην ιστοσελίδα είναι απλή: Με έναν απλό λογαριασμό e-mail. Οι τιμές των προϊόντων, που δίνονται από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Οικονομίας, αλλά και από τα ίδια τα καταστήματα, ανανεώνονται δυο φορές το μήνα. Τα προϊόντα της λίστας έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πέντε ενότητες: αλκοολούχα ποτά, διατροφή, είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού, είδη ατομικής φροντίδας και μη αλκοολούχα ποτά. Πατώντας ένα «κουμπί» που βρίσκεται δίπλα από κάθε ενότητα, εμφανίζονται αναλυτικά τα προϊόντα. Σ’ αυτό το σημείο, ο καταναλωτής επιλέγει εκείνο που επιθυμεί. Για να γίνει πιο συγκεκριμένη η αναζήτηση, ο καταναλωτής ορίζει και τα «φίλτρα» της αναζήτησης.

Τέλος, η ομάδα της superlista.gr έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή στήλη, τη «superlista», στην οποία τοποθετούνται αυτόματα τα φθηνότερα προϊόντα ανεξαρτήτως καταστήματος όπου συνδυάζει τα φθηνότερα προϊόντα από διαφορετικά σουπερμάρκετ.