Δυσάρεστη τροπή πήρε η υπόθεση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων για τους μαθητές και τους γονείς τους, καθώς το δικαστήριο δικαίωσε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και εξέδωσε απόφαση έξωσης του σχολείου από το ακίνητο.
Πριν από ένα μήνα σε σύσκεψη στην Νομαρχία, είχε υπάρξει κλίμα αισιοδοξίας από πλευράς Νομαρχίας και Δήμου σχετικά με την επίλυση του προβλήματος και την καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε η αισιοδοξία αυτή ήταν πρόσκαιρη και στόχευε στο να καθησυχάσει τους γονείς.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ταλανίζει επί χρόνια την πόλη των Τρικάλων. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κ. Ταμήλου υποτίθεται ότι υπήρχαν και δεσμευμένα χρήματα από το Υπουργείο για την αγορά του ακινήτου μέσω της διαδικασίας της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Τις τελευταίες ημέρες όμως η υπόθεση πήρε άσχημη τροπή καθώς δικαίωσε τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και άφησε έκθετη στην κοινή γνώμη Νομαρχία Τρικάλων και Δήμο Τρικκαίων, οι οποίοι και θα «χρεωθούν» τη μη λειτουργία σχολείου στην περίπτωση που δεν βρουν μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια λύση στο πρόβλημα.