Σε απόγνωση βρίσκονται πάνω από 3.200 Βολιώτες που αναμένουν το επίδομα πρόνοιας για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Η καθυστέρηση είναι σημαντική, καθώς τα προνοιακά επιδόματα έπρεπε να είχαν καταβληθεί πριν το Πάσχα και οι δικαιούχοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι άποροι αλλά και ΑμεΑ, περιμένουν κυριολεκτικά να ζήσουν με το επίδομα των 250 ευρώ.

Καθημερινό Γολγοθά ανεβαίνουν οι 3.200 Βολιώτες οι οποίοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία το επίδομα πρόνοιας για να ζήσουν.

Με το επίδομα να κυμαίνεται από 200 έως 250 ευρώ οι χιλιάδες δικαιούχοι που είναι άποροι, άτομα με αναπηρίες αλλά και με σημαντικά προβλήματα υγείας μέρα με την ημέρα αναζητούν το λόγο της καθυστέρησης στην καταβολή των χρημάτων.

Το επίδομα θα έπρεπε να είχε καταβληθεί πριν το Πάσχα ή από τις 25 έως τις 30 Απριλίου. Όμως μέχρι στιγμής οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ και αναζητούν καθημερινά τρόπους να επιβιώσουν.

Γι’ αυτούς τα ελάχιστα αυτά χρήματα αποτελούν το εισόδημά τους και η απόγνωσή τους έχει φτάσει στο ζενίθ, καθώς υπογραμμίζουν πως ακόμη και μία ημέρα να καθυστερήσει η καταβολή του επιδόματος η δυσκολία να επιβιώσουν και να αγοράσουν και τα απαραίτητα προς το ζην αυξάνεται.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βόλου, Απόστολος Παντσάς, ερωτηθείς για το ζήτημα του επιδόματος πρόνοιας δεν έκρυψε πως υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή του.

Κανονικά θα έπρεπε να είχε καταβληθεί πριν το Πάσχα ή το πολύ μέχρι το τέλος Απριλίου, όμως μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε κανένα νεότερο.

«Λύσαμε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν με την έκδοση κωδικών και τη συμφωνία με τα Ταχυδρομεία, όμως τώρα αναμένουμε την υπουργική απόφαση. Εάν τα υπουργεία υπογράψουν τότε περνούν τα χρήματα στους Δήμους και το πολύ σε τέσσερις ημέρες οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τα χρήματά τους», σημείωσε ο κ. Παντσάς.

Ο ίδιος ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι για τυχόν εξέλιξη, όμως δεν υπήρξε κάτι νεότερο. Βέβαια ο Αντιδήμαρχος ανέφερε πως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η υπουργική απόφαση να εκδοθεί ακόμη και σήμερα, έτσι ώστε να λυθεί το ζήτημα με τα επιδόματα και να λάβουν οι άνθρωποι τα χρήματά τους που τόσο ανάγκη τα έχουν.

Πηγή: taxydromos.gr