Σπείρα κακοποιών που δρα στο Ηράκλειο έχει βάλει στόχο τα κοσμηματοπωλεία της περιοχής. Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, μετά και την έκτη ληστεία και τη μία απόπειρα σε κοσμηματοπωλεία του βόρειου άξονα της Κρήτης.

Το τελευταίο χτύπημα σημειώθηκε στις 11 χθες το βράδυ σε κοσμηματοπωλείο της παραλιακής οδού, ανάμεσα στα Μάλια και τη Σταλίδα. Στο κατάστημα εισέβαλαν τέσσερα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα με κυνηγετικές καραμπίνες. Ένας εξ αυτών χτύπησε με το κοντάκι του όπλου του τον καταστηματάρχη.

Από τις προθήκες του κοσμηματοπωλείου αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν πολυτελές αυτοκίνητο, που είχαν κλέψει από τις προάστιο του Ηρακλείου πριν από περίπου μια εβδομάδα, όταν διέρρηξαν και το σπίτι του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη, την ώρα, που ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν μέσα.

Ο τρόπος δράσης των αγνώστων παραπέμπει σε προηγούμενα χτυπήματα, σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στη σπείρα συμμετέχουν και άλλα άτομα, καθώς τα χτυπήματα γίνονται με διαφορετική σύνθεση, ενώ θεωρούν σίγουρη τη συμμετοχή και ντόπιου.