Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων να είναι εντονότερη στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, την Πειραιώς και την Αθηνάς, έως την Πλατεία Βάθης και τα στενά του Μεταξουργείου.

Αστυνομικοί με μηχανές αλλά κυρίως ομάδες με πεζές περιπολίες πραγματοποιούν συστηματικά ελέγχους και εξακριβώσεις στοιχείων. Οι ύποπτοι οδηγούνται στο τμήμα για εξακρίβωση και οι παραβάτες συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο τμήμα.

Η έντονη παρουσία της αστυνομίας φαίνεται να έχει αναστατώσει σε κάποιο βαθμό τα κυκλώματα πάσης φύσεως που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί τσιλιαδόροι σε κομβικά σημεία.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων ο τσιλιαδόρος σφυρίζει συνθηματικά και ως δια μαγείας ο δρόμος που πριν λίγα δευτερόλεπτα έσφυζε από παράνομη πορνεία και αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, μοιάζει με… εκκλησία. Τουλάχιστον μέχρι να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Δυστυχώς φαίνεται ότι το στοίχημα που έχει βάλει η αστυνομία να καθαρίζει το κέντρο της πόλης είναι μεγάλο και η επίτευξη του στόχου δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα αλλά θα χρειαστεί αρκετός καιρός.

Χαρακτηριστικό είναι πως και σήμερα λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας οι παράνομες ιερόδουλες της 3ης Σεπτεμβρίου βγήκαν για μεροκάματο από νωρίς το πρωί ενώ αποσύρθηκαν για ελάχιστα λεπτά κάθε φορά που ένα περιπολικό ή κάποια πεζή περιπολία έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες…