Έξι κλοπές δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής είχαν διαπράξει τρεις άνδρες ηλικίας 22 ετών, που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

Οι δύο από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν εντός του κτιρίου δημοτικού σχολείου στο Ίλιον, στο οποίο είχαν εισέλθει παραβιάζοντας παράθυρο, προκειμένου να αφαιρέσουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από το γραφείο των διδασκόντων.

Ο τρίτος δράστης συνελήφθη εκτός του σχολικού κτιρίου, ο οποίος «φύλαγε τσίλιες». Ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης αναζητείται από την Αστυνομία.

Τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν με χρήση ειδικών εργαλείων, παράθυρα ή πόρτες σχολικών κτηρίων, στη δυτική Αττική, εισέρχονταν σε αυτά και στη συνέχεια αφαιρούσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα από τα γραφεία των δασκάλων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τα κυλικεία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαρρήξει δύο σχολεία στο Χαϊδάρι, δύο στο Αιγάλεω, ένα στην Αγία Βαρβάρα και ένα στο Περιστέρι, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά αντικείμενα αξίας άνω των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.