Τέσσερις ληστείες μαμούθ σε πόλεις της δυτικής Ελλάδας με λεία που αγγίζει το 1.200.000 ευρώ έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν από άτομα που ανήκουν στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης με σκοπό την ενίσχυση του «επαναστατικού» ταμείου.

Τα χτυπήματα στην Εθνική Τράπεζα της Πάτρας με λεία 500.000 ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα Αιγίου με 250.000 ευρώ, την Εθνική Τράπεζα Πρέβεζας με 190.000 και στην Εθνική Τράπεζα Αγρινίου με 240.000 ευρώ δείχνουν ότι δεν έχουν να κάνουν με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου γι’ αυτό και όλοι οι φάκελοι έχουν μεταφερθεί στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα η σύλληψη του 23χρονου Μιχάλη Νικολόπουλου και η ομολογία του ίδιου αλλά και του συγκατηγορούμενου του Γεράσιμου Τσάκαλου ότι ανήκουν στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς ανοίγουν νέους δρόμους στις έρευνες της Αστυνομίας καθώς πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο τρία νέα πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στον επιχειρησιακό πυρήνα της οργάνωσης.

Μάλιστα, από ότι λένε οι πληροφορίες αυτοί έχουν αναλάβει να οργανώσουν τα τελευταία χτυπήματα των Πυρήνων της Φωτιάς και για το λόγο αυτό ο εντοπισμός και η σύλληψη τους αποτελούν επιτακτική ανάγκη.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει πέντε άτομα ηλικίας περίπου 40 χρόνων που σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής αποτελούν διευθυντήριο του σύγχρονου αντάρτικου πόλης αλλά και στρατολόγους νεαρών από τη δεξαμενή των Εξαρχείων.

Οι τέσσερις ύποπτες ληστείες

Τελευταία ληστεία για την οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι πραγματοποιήθηκε από άτομα εγχώριων ένοπλων οργανώσεων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στο κέντρο της Πάτρας. Ο τρόπος δράσης συγκεκριμένος… Με βαριοπούλες έσπασαν τη τζαμαρία και φορώντας κράνη και μαύρα ρούχα χωρίς να φαίνονται πουθενά όπλα, άρπαξαν 500.000 ευρώ από τα ταμεία και εξαφανίστηκαν.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, χτύπησαν την Εθνική τράπεζα του Αιγίου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο «απαλλοτριώνοντας» 250.000 ευρώ. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι νεαροί εξαφανίστηκαν με τζιπ ενώ αυτόπτες μάρτυρες λένε πως κάποιοι από αυτούς κρατούσαν και καλάζνικοφ.
Στις 15 Οκτωβρίου, μια τέτοια ληστεία μαμούθ με βαριοπούλες, σπασμένες τζαμαρίες και λεία μεγάλο χρηματικό ποσό σημειώθηκε στην Εθνική τράπεζα της πλατείας Παναγοπούλου στο Αγρίνιο. Οι δράστες αφού θρυμμάτισαν τη τζαμαρία με βαριοπούλες τη τζαμαρία άρπαξαν τα χρήματα την ώρα που ένας υπάλληλος ανεφοδίαζε το ΑΤΜ.

Τέλος, στις 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ένα χτύπημα στην Εθνική τράπεζα της Πρέβεζας από τρεις κρανοφόρους με βαριοπούλες και λεία 190.000 ευρώ. Οι ληστές έφυγαν με δύο9 μηχανές εκ των οποίων η μία βρέθηκε και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί πριν μερικές ημέρες και έφερε πλαστές πινακίδες.

Πηγή: protothema.gr