Κοντά στον δράστη της δολοφονίας της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα φαίνεται πως βρίσκονται οι Αρχές, οι οποίες έχουν στενέψει τον κλοιό, γύρω από τον πιθανό δράστη, τον οποίο τοποθετούν στο στενό συγγενικό της περιβάλλον ή με άμεσο ενδιαφέρον για τα κληρονομικά της.

Το πτώμα της 84χρονης εντοπίστηκε από τον ξάδερφό της, ο οποίος ανησύχησε γιατί η ηλικιωμένη δεν είχε δώσει σημεία ζωής για ένα 24ωρο. Με τη βοήθεια κλειδαρά ο ίδιος και οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα.

Φίλη της 84χρονης, μιλώντας στο MEGA, τονίζει ότι υπήρχε άνθρωπος που κακοποιούσε συστηματικά την ηλικιωμένη: «Ήταν ψυχούλα και λυπόταν. Αυτός την έδερνε όταν ήταν εδώ και ύστερα τον λυπόταν κιόλας. “Τι τον λυπάσαι, σήκω να τον διώξεις, να φύγει από εδώ”. Μου είχε πει “με δέρνει και με διώχνει από το σπίτι”. Το σπίτι ήταν δικό της.

Οι στενοί συγγενείς δεν σκέφτονται κάποιον που θα μπορούσε να διαπράξει ένα τόσο άγριο έγκλημα. Η 84χρονη είχε μεγάλη περιουσία και η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει αν είχε δεχτεί πιέσεις για να μεταβιβάσει κάποιο από τα ακίνητά της.

Οι Αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το θύμα άνοιξε στον δολοφόνο της, τον οποίο γνώριζε. Από τις αρχές του χρόνου ζούσε το μεγαλύτερο διάστημα στα Καμένα Βούρλα, όπου ήταν το εξοχικό της καθώς στο παρελθόν έμενε στη Λιβαδειά. Ο σύζυγός της, είχε πεθάνει πριν χρόνια, στη συνέχεια είχε σχέση με έναν άνδρα που πλέον ζει στο γηροκομείο.

Μάλιστα γείτονάς της, ανέφερε πως η αστυνομία είχε έρθει 2-3 φορές στο σπίτι της για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. «Με αυτόν είχαν περιπέτειες πολλές όχι μόνο μια φορά, είχε έρθει 3-4 φορές η αστυνομία. Είχα δει κάτι στα χέρια της. Πραγματικά είναι αλήθεια. Είχαν ένα σπίτι εκεί, γραμμένο μισά – μισά και ξέρεις, μεταξύ τους εκεί, ποιος θα το πάρει και πού θα το γράψουμε. Αυτό είναι το θέμα. Εκεί ήταν όλη η φασαρία. Για να το πάρει πίσω το σπίτι η κυρία Μ… έτρεχε πολύ η κακομοίρα και δικαστήρια είχαν τώρα τελευταία που πήγε και το απέσυρε το δικαστήριο. Κυρία με τα όλα της. Πολύ ήσυχο άτομο απλά νομίζω εκμετάλλευση είχε».

Ο ξάδερφός της από την άλλη αναφέρει: «Έχει κάποια περιουσιακά στοιχεία και είχε αποφασίσει πού θα τα δώσει. Μου είχε πει πού θα δώσει και πού δεν θα δώσει. Έλεγε ότι θα δώσει σε όλους».

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ανέφερε σχετικά με την υπόθεση «Η εικόνα που έχει η αστυνομία είναι ότι προφανώς δεν πρόκειται για άγνωστο εισβολέα, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης, το κλειδί ήταν από πίσω, το πορτοφόλι βρέθηκε σε ένα κομοδίνο, δεν υπήρξε έρευνα για να βρουν κοσμήματα ή κάτι άλλο. Είναι προφανές ότι πρόκειται για πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον, πιθανά διεκδικητής της περιουσίας. Η Αστυνομία εστιάζει το ενδιαφέρον της σε στενό κύκλο».