Σε μια ταυτόχρονη επιχείρηση ελληνικής και σουηδικής αστυνομίας το απόγευμα της Τετάρτης, 5 άτομα συνελήφθησαν στη Σουηδία και δύο στην Ελλάδα, για τη δολοφονία μιας 27χρονης Σουηδής.

Στην Ελλάδα συνελήφθη ο σύζυγος του 27χρονου θύματος αλλά και μια 55χρονη γυναίκα, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για να εκδοθούν στις σουηδικές αρχές. Κι αυτό καθώς μαζί με τους συλληφθέντες στη Σουηδία φέρεται να οργάνωσαν και να εκτέλεσαν τη δολοφονία της 27χρονης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 37χρονος και η 27χρονη είχαν πριν λίγους μήνες έρθει στην Αθήνα με τα παιδιά τους, με τη γυναίκα να μην θέλει να μείνει στην Αθήνα και να ζητά από τον σύζυγό της να χωρίσουν. Ο 37χρονος τότε, σύμφωνα με το MEGA, την απείλησε ότι δεν θα της επέτρεπε να πάρει τα παιδιά στη Σουηδία. Έγραψε τα παιδιά στο Δημοτικό της περιοχής και άρχισε να διαδίδει ότι σύζυγός του πέθανε αιφνιδίως.
«Μας είπε μόνο πως έφυγε από τη ζωή» λέει γειτόνισσά τους, μιλώντας στο MEGA.

Ο 37χρονος αμέσως μόλις η σύζυγός του εξέφρασε την πρόθεσή της να χωρίσουν, φέρεται να άρχισε να σχεδιάζει τη δολοφονία της. Με πλαστά έγγραφα ταξίδεψε από την Αθήνα στη Σουηδία και με τη συνέργεια 6 μελών της οικογένειάς του, τη δολοφόνησε στις 15 Σεπτεμβρίου στην Στοκχόλμη. Όταν επέστρεψε από τη Σουηδία, είχε μαζί του μια γυναίκα που θα τον βοηθούσε στο μεγάλωμα των παιδιών και την οποία σύστηνε πότε ως ξαδέλφη και πότε ως μητέρα του.

Για ένα μήνα οι ελληνικές και σουηδικές αρχές ήταν σε καθημερινή επικοινωνία ανταλλάσσοντας πληροφορίες για να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, καθώς τα πλαστά έγγραφα και οι ψεύτικες διευθύνσεις, έβαζαν εμπόδια στον εντοπισμό των μελών της δολοφονικής οικογένειας.