Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, 11/10, καθώς φέρεται πως εμπλέκονται στο κύκλωμα εφοριακών που δρούσε στην Κέρκυρα και με τη συμμετοχή λογιστών εκβίαζαν φορολογούμενους, προκειμένου να τους ρυθμίσουν χρέη ή να μην τους επιβάλλουν πρόστιμα.

Την εν λόγω υπόθεση χειρίζεται η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων με αστυνομικούς από την Αθήνα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας ως μέλη του κυκλώματος, ενώ γίνεται ταυτόχρονα έλεγχος στα σπίτια και τα γραφεία τους.

Όπως αποκαλύπτεται, τα μέλη του κυκλώματος εκβίαζαν επιχειρηματίες οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε δικαιούνταν επιστροφές από την Εφορία και για να γίνει νωρίτερα η διαδικασία τους ζητούσαν να δώσουν χρήματα. Ο λογιστής παρείχε στοιχεία στους εφοριακούς και στη συνέχεια εκείνοι αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να δημιουργήσουν διευκολύνσεις στους επιχειρηματίες.

Η δικογραφία που σχηματίζεται, όπως μεταδίδει το corfupress.com, είναι ήδη πολυσέλιδη και αργά το μεσημέρι ή το απόγευμα σήμερα αναμένεται οι τέσσερις συλληφθέντες να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, όπου πιθανώς θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Περιπολικό

Οι Αρχές «σάρωσαν» συναλλαγές, λογαριασμούς αλλά και κλειστές υποθέσεις

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα ήταν πολύμηνη και ξεκίνησε από συγκεκριμένες καταγγελίες φορολογουμένων οι οποίοι δέχονταν εκβιασμό, προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την ΑΑΔΕ η οποία σε συνεργασία με το σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν για μεγάλο διάστημα σαρώνοντας συναλλαγές, λογαριασμούς αλλά και κλειστές υποθέσεις.