Προθεσμία 48 ωρών έλαβε ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης προκειμένου να δώσει εκ νέου εξηγήσεις στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος διευκρινίζεται ότι δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, όπως είχε αναφερθεί αρχικά, αλλά παραγγέλθηκε η διερεύνηση κακουργηματικής αξιόποινης πράξης (άρθρο 265 παρ. 3).

Ειδικότερα οι συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν: «Ύστερα από αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου από τη ΔΑΕΕ, παραγγέλθηκε διερεύνηση κακουργηματικής αξιόποινης πράξης (άρθρο 265 παρ. 3). Δόθηκε εισαγγελική εντολή στη ΔΑΕΕ για να εξεταστεί ο φερόμενος ως ύποπτος προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για τη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο. Ο εν λόγω έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας σήμερα και 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να υποβάλλει σχετικές εξηγήσεις».

Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, χθες κοινοποιήθηκε σχετικό έγγραφο στη ΔΑΕΕ από τον Εισαγγελέα Κορίνθου ώστε να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης. Σήμερα παραδόθηκαν αντίγραφα της δικογραφίας στον αντιδήμαρχο και στους δικηγόρους του, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία 48 ωρών και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις πιθανόν το Σάββατο.