Μόλις 40 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν τα μέλη συμμορίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης για να ανοίξουν ένα σπίτι, όπως δείχνει και ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για μία εκ των συνολικά 14 συμμοριών που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες.

Τα τέσσερα άτομα τα οποία φορούσαν φόρμες και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και καπέλα, ανέβηκαν τα σκαλιά της μονοκατοικίας και στη συνέχεια, οι δύο εξ αυτών, έπιασαν δουλειά, προσπαθώντας να διαρρήξουν την πόρτα ασφαλείας, κάτι που τελικά κατάφεραν σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα.

Την ίδια στιγμή, οι συνεργοί τους κοιτούσαν προσεκτικά τον χώρο προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν τους έχει αντιληφθεί κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, αφού εισέβαλαν στο σπίτι, κατάφεραν να φύγουν παίρνοντας διαφορά αντικείμενα αξίας και χρηματικό ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι την εξάρθρωση 14 εγκληματικών οργανώσεων πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη σύλληψη 37 ατόμων που εμπλέκονται στις υποθέσεις. Συνολικά, διαπιστώθηκαν 553 αξιόποινες πράξεις, με τη λεία τους να ξεπερνά τα 2.760.000 ευρώ.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων είχαν διακριτούς ρόλους, κύριους και βοηθητικούς και τη δράση τους καθόριζαν τα ηγετικά μέλη, ανάλογα με τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους.