Θύμα διάρρηξης έπεσε ένας γνωστός επιχειρηματίας στο Αίγιο, καθώς πέντε άτομα, που πιθανώς ήταν Ρομά, μπήκαν σπίτι του και αφαίρεσαν 40 ράβδους χρυσού, όπως και χαρτονομίσματα σε χρυσά φύλλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της pelop.gr, οι δράστες ήταν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις ενήλικες, που επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό αυτοκίνητο μετά τη διάρρηξη, με τη λεία τους να αγγίζει τα 250.000 ευρώ.

Η διάρρηξη κατεγράφη στις 10 μ.μ. της περασμένης Πέμπτης και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις δράστες κινήθηκαν στην πολυσύχναστη παραλιακή ζώνη των Σελιανιτικών, κατευθύνθηκαν στο σπίτι και επέστρεψαν, μεταφέροντας στα χέρια τα κάδρα αξίας.

Ο αιγιώτης επιχειρηματίας διαπίστωσε πως άγνωστοι είχαν παραβιάσει και «αδειάσει» το ακίνητο κατά την επιστροφή του περίπου στις 10.30 μ.μ. Φέρεται να κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, χωρίς να αναφέρει αρχικά απώλεια αντικειμένων, κάτι που έκανε την επομένη. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε, τις ράβδους χρυσού τις φύλασσε σε έπιπλο στην κρεβατοκάμαρα και τα μετρητά στο σαλόνι.

Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρέθηκαν στο σημείο, οι δράστες διέρρηξαν το παράθυρο της κουζίνας. Ο άνδρας έχει κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται την υπόθεση να αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Σημειώνεται ότι το σπίτι δεν διέθετε συναγερμό και κάμερες ασφαλείας, παρά το γεγονός πως το εσωτερικό του έκρυβε «θησαυροφυλάκιο».