Στο φως της δημοσιότητας έρχεται φωτογραφικό ντοκουμέντο του συλληφθέντος για τον εμπρησμό στη Βάρη. Ο 66χρονος άνδρας είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ φέρεται να έδινε και διαλέξεις σε σχολές της Αστυνομίας από το 2008 έως το 2013.

Τη φωτογραφία-ντοκουμέντο έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ. Σ’ αυτήν εμφανίζεται ο άνδρας να απομακρύνεται από το σημείο, αφού έχει βάλει ακόμα μια φωτιά. Οι Αρχές εξετάζουν, επίσης, το ενδεχόμενο αν είναι το άτομο που έβαλε φωτιά στην περιοχή τον Ιούνιο, θέτοντας σε κίνδυνο σπίτια και ζωές.

Ο άνδρας θα περάσει αύριο, Πέμπτη 8 Αυγούστου, την πόρτα του ανακριτή. Κατηγορείται για τις φωτιές στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη πριν από περίπου έναν μήνα. Ο 66χρονος είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στα περιστατικά, πάρα το γεγονός ότι έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας -σε δύο μάλιστα περιπτώσεις- να βάζει ο ίδιος φωτιά. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στα τέλη Μαΐου είχε αποστείλει email στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον καθαρισμό οικοπέδων, εκφράζοντας τον φόβο ότι υπάρχει κίνδυνος για φωτιά.

Η σύλληψή του έγινε την περασμένη Δευτέρα (5/8) από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ. Σημειώνεται πως βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο τραβήχτηκε από κάμερες ασφαλείας, ακόμα και σπιτιών, καθώς και μία κρίσιμη μαρτυρία οδήγησαν στη σύλληψή του, έπειτα από σχετικό ένταλμα για τις 4 φωτιές στις 8 και 9 Ιουνίου στη Βάρη.

Πρόκειται για υλικό το οποίο έχει καταγράψει τον 66χρονο τέσσερις φορές να βρίσκεται κοντά, ενώ φαίνεται να βάζει και τις δύο φωτιές. Το υλικό αυτό έχει τεθεί υπόψιν του εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να αξιολογηθεί και τελικά να εκδοθεί και το ένταλμα.

Το προφίλ του 66χρονου

Πρόκειται για συγγραφέα, διανοούμενο, διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχο πτυχίου του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, ο 66χρονος είναι πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας, ενώ παραχωρούσε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Επίσης, για πέντε χρόνια, και ειδικότερα από το 2008 έως το 2013, είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών.