Να κατηγορηθεί ως φυσική αυτουργός της δολοφονίας του 64χρονου πατέρα της στην Αργολίδα η γυναίκα που έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ζητά η κόρη του θύματος.

Η κόρη του θύματος ζητά να καταθέσουν και νέοι μάρτυρες και να αλλάξουν οι κατηγορίες για την 34χρονη που αφέθηκε ελεύθερη, κατηγορούμενη για «απλή συνέργεια» στη δίκη για τη δολοφονία του πατέρα της. Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ζευγαριού, ότι το θύμα παρενόχλησε την 34χρονη, έχουν προκαλέσει την οργή της κόρης του.

Στο αίτημά της προς την ανακρίτρια αναφέρει: «Δεν θα επιτρέψω ούτε να παραπλανηθεί η Δικαιοσύνη από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ούτε και να σπιλωθεί η μνήμη του πατέρα μου»

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, δικηγόρος του ζευγαριού, ανέφερε: «Καμία πρόθεση δεν έχουν οι εντολείς μου να σπιλώσουν τη μνήμη ενός ανθρώπου που δεν είναι πια στη ζωή. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν υπάρχει κατηγορία όπως τους αποδίδεται».

Η κόρη του 64χρονου ζητά από την ανακρίτρια να αλλάξει η κατηγορία για την 34χρονη και από απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του πατέρα της να κατηγορηθεί ως φυσική αυτουργός. Σύμφωνα με το «Star», επικαλείται καταθέσεις μαρτύρων που φέρεται να αναφέρουν ότι και η γυναίκα κλωτσούσε το θύμα στην πλατεία του χωριού. Επιπλέον, ζητά να καταθέσουν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, αναφέρει από την πλευρά του: «Μπορούν να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν για την υπεράσπισή τους, όμως οι αυτόπτες μάρτυρες στην πλατεία του χωριού είναι πολλοί. Ερευνήσαμε και βρήκαμε κι άλλους, πέρα από αυτούς που βρήκε η αστυνομία. Η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Και οι δύο κατηγορούμενοι κλωτσούσαν τον Νίκο Μαστραντώνη».

Στη δική του απολογία, ο 41χρονος, προφυλακισμένος για τη δολοφονία, άνδρας, ανέφερε: «Δεν μας είχε αφήσει χώρο να απελευθερωθούμε. Το ένα του χέρι προς τη σύζυγό μου και το άλλο χέρι προς εμένα. Έριξα δύο κλωτσιές στο χέρι του από τον αγκώνα του και κάτω. Ήταν μικρή η απόσταση, δεν είχα φόρα και δύναμη. Του έριξα μια κλωτσιά στον ώμο και τον πήρε ξυστά στο κεφάλι, με το δεξί μου πόδι, με το εξωτερικό μέρος της σόλας, φαλτσαριστά».

Η σύζυγος επιμένει στην απολογία της ότι δεν τον χτύπησε. «Όταν τον αφήσαμε, νομίζαμε ότι ήταν εντάξει. Δεν θέλαμε να του κάνουμε κακό. Εμείς θέλαμε να τον αποφύγουμε και να φύγουμε».

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία θανάτου του θύματος, καθώς οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.