Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας έχουν μπει τα πρόσωπα που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την αιματηρή συμπλοκή λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αλλά και αυτά τα οποία εκτιμάται πως είτε διέφυγαν είτε δεν έδωσαν το «παρών», καθώς κινούν από μακριά τα νήματα.

Πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς των «πρασίνων», η δράση των οποίων παραπέμπει σε εγκληματικές οργανώσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε, και η ποινική δικογραφία αφορά και το συγκεκριμένο κακουργηματικό αδίκημα, με σωρεία περιστατικών τα τελευταία χρόνια. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση της κατάστασης αναφέρουν πως τα τελευταία χρόνια οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα» (σ.σ. με γεωγραφικό διαχωρισμό κι όχι μόνο) και αντιμάχονται με στόχο τον «έλεγχο της κερκίδας» και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Νωπές, άλλωστε, είναι οι μνήμες από την ποινική δικογραφία-μαμούθ και τις εκατοντάδες συλλήψεις οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εμπλέκονται σε πλήθος ποινικών δραστηριοτήτων.

Να σημειώσουμε ότι οι συλληφθέντες (σ.σ. εκτός από τους δύο που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο) θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο η συλλογή στοιχείων δεν έχει σταματήσει. Τα… κλειστά στόματα, όμως, των συλληφθέντων δεν βοηθούν καθόλου τους αστυνομικούς, που είναι επιφορτισμένοι με την εξιχνίαση των κινήτρων και το ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, σχετικό με οπαδική βία αλλά και άλλα αδικήματα. 

Σε κάθε περίπτωση, η ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού συνεχίζεται, ενώ στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια βρίσκεται κι ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην οδό Κόνιαρη μετά τη συμπλοκή, δίπλα σε ένα κράνος.