Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και καταγγελιών πολιτών για «Απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα» και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 31 κ 29 ετών και ενός ημεδαπού ηλικίας 40 ετών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεχόταν τηλεφωνικά, αλλά και ηλεκτρονικά, μέσω e-mails, εκατοντάδες καταγγελίες από Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς χρήστες του Ίντερνετ για απατηλές αγοραπωλησίες προϊόντων, μέσω του διαδικτύου. Οι χρήστες του Ίντερνετ ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακές αγγελίες, που υπήρχαν σε διάφορες ιστοσελίδες πώλησης προϊόντων, ζώων αλλά και υπηρεσιών, κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, που διέθετε το παραπάνω κύκλωμα, το οποίο στη συνέχεια έκανε αναλήψεις των χρημάτων χωρίς να αποστέλλει τα προϊόντα.

Οι δηλωθείσες διευθύνσεις κατοικίας των εμπλεκομένων στους τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν ψευδείς, πλην των προσωπικών τους στοιχείων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις αναλήψεις.
Κατόπιν των ανωτέρω η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προστασίας των καταναλωτών του Διαδικτύου και γενικότερα του ηλεκτρονικού εμπορίου( e-commerce), για παραβάσεις που αφορούσαν την πώληση προϊόντων μέσω του διαδικτύου, διενήργησε στοχευμένη ψηφιακή έρευνα. Μετά από ηλεκτρονική ανάλυση των δεδομένων και σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εντόπισε σε τραπεζικό κατάστημα της Αττικής ένα μέλος του κυκλώματος, τη χρονική στιγμή που διενεργούσε τραπεζικές συναλλαγές.

Μετά από έρευνα στην οικία της 31χρονης συλληφθείσας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
• πέντε βιβλιάρια καταθέσεων
• ένα τιμολόγιο της εφημερίδας
• δύο χειρόγραφες σελίδες με καταχωρημένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις( emails ) και αριθμούς κινητών τηλεφώνων
• μία τραπεζική κάρτα αυτόματης ανάληψης μετρητών
• πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Από τη ψηφιακή ανάλυση προέκυψε ότι η ανωτέρω διαδικτυακή απάτη τελείται από το έτος 2006 και τα έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ .

Η υπόθεση διερευνάται παράλληλα και από την Ανεξάρτητη Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο δράστες.