Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης ο 44χρονος που κατηγορείται ότι εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 54χρονο τοπογράφο στο Ψυχικό. «Κράτησε και στην απολογία του την ίδια στάση που κράτησε και στους αστυνομικούς προανακριτικά», τόνισε σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Για εμάς, η έρευνα και για αυτόν και για τον ηθικό αυτουργό, δεν σταματάει εδώ, γιατί όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε να δώσουμε στη Δικαιοσύνη και για να ενισχύσουμε την κατηγορία και να αποδείξουμε ακόμη περισσότερο ότι πρόκειται για τον φυσικό αυτουργό αλλά και όσα περισσότερα στοιχεία μπορέσουμε να βρούμε για τον ηθικό αυτουργό, αυτή θα είναι η επιτυχία για εμάς», συνέχισε.

Σχετικά με τις φυλακές και την αντιμετώπιση του 44χρονου φερόμενου ως δράστη, η κα Δημογλίδου σημείωσε: «Οι φυλακές πέρασαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά το 2019. Γίνονται συνεχώς έλεγχοι, προσπαθούν να αλλάξουν τις συνθήκες στις οποίες ζουν και οι φυλακισμένοι. Καθημερινά σχεδόν γίνονται έλεγχοι σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα».

Για τη δολοφονία εντός των φυλακών Κορυδαλλού, βίντεο της οποίας ήρθε στη δημοσιότητα, τόνισε: «Είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό που ερευνά η Αστυνομία. Οι έρευνες της Αστυνομίας αυτήν την στιγμή μπορεί να στρέφονται και προς τις επαγγελματικές δραστηριότητες και προς την προσωπική ζωή του 54χρονου επιχειρηματία, δεν στρέφονται κατά συγκεκριμένου προσώπου και το ξεκαθαρίζω γιατί έχουμε ακούσει πολλά.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένο πρόσωπο, περιμένουμε την ανάκτηση αρκετών δεδομένων από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών που ουσιαστικά έχει τον πρωταρχικό ρόλο σε αυτήν την έρευνα για να δώσει στοιχεία στο Ανθρωποκτονιών και να μπορέσουν να συνεχίσουν την έρευνα. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε ότι έχουμε κάποιον ηθικό αυτουργό, έστω πιθανό. Είναι λάθος να φωτογραφίζουμε συγκεκριμένο πρόσωπο».