Τραγικό θάνατο βρήκε η σαραντάχρονη Άννα Κονοντσούκ, κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600 μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, όταν έπεσε στη θάλασσα και κατάρτι τη χτύπησε στο κεφάλι.

Στο Λιμεναρχείο Καρπάθου καταθέτει ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του σκάφους, στο οποίο επέβαινε η Γαλλίδα και, σύμφωνα με το «Star», προκύπτουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

«Οι λιμενικοί μετά και τις καταθέσεις του πλοίαρχου και των άλλων μελών του πληρώματος καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η άτυχη Γαλλίδα δεν ήταν δεμένη στο σκάφος, όπως ρητά προβλέπεται από τον κανονισμό ναυσιπλοΐας, όταν επικρατούν τόσο δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ δεν έφερε ούτε το ειδικό κράνος. Τη στιγμή που συνέβη το τραγικό γεγονός, έπνεαν άνεμοι έντασης 11 μποφόρ, δηλαδή με 111 χιλιόμετρα την ώρα και εάν ήταν δεμένη, δεν θα έφευγε στη θάλασσα, με τις τραγικές συνέπειες που ακολούθησαν», αναφέρει ο Γιώργος Σαραντάκος στο ρεπορτάζ του.

Γιατί δεν έσπευσαν σε βοήθεια παραπλέοντα σκάφη

Μια σειρά ερωτημάτων γεννώνται. Για παράδειγμα, υπήρχαν στο σημείο παραπλέοντα σκάφη, που μετείχαν στο αγώνισμα; Και αν ναι, γιατί έσπευσαν σε βοήθεια άλλα μέλη του πληρώματος και όχι κάποιοι από τα διπλανά πλοία;

Δυστυχώς, η γυναίκα χτύπησε στο κεφάλι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τη μάτσα, το οριζόντιο, δηλαδή, τμήμα που είναι προσαρτημένο στο κατάρτι. Ακολούθως, βρέθηκε κάτω από το σκάφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει και από αυτό.