Δύο κοπέλες από την Ουκρανία και τη Ρωσία αντίστοιχα βρέθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, κατηγορούμενες για βία κατά αστυνομικών και για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη σε βάρος ενός πατέρα και της κόρης του, ιδιοκτητών ενός διαμερίσματος, το οποίο αυτές νοίκιαζαν.

Του ανταποκριτή μας larissanet.gr

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, οι κοπέλες μίσθωσαν διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας μέσω της πλατφόρμας Airbnb, για να προσφέρουν, όπως οι ίδιες κατέθεσαν, υπηρεσίες μασάζ. Η αρχική ενημέρωση που φαίνεται να είχε, όμως, η κοπέλα που μίσθωνε το διαμέρισμα και ο πατέρας της ήταν εντελώς διαφορετική.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ο πατέρας, το αίτημα για μίσθωση ήρθε από έναν άνδρα στην Αγγλία και αφορούσε τη διαμονή για ένα ανδρόγυνο, προκειμένου να κάνουν διακοπές. Όταν, όμως, πατέρας και κόρη πήγαν στο διαμέρισμα, για να τους υποδεχτούν, αντίκρισαν δύο γυναίκες. Η εξήγηση που έδωσαν τότε είναι ότι ο άνδρας θα έρθει σε λίγο και η μια κοπέλα θα αποχωρήσει.

Η κόρη, όμως, «σκάλισε» λίγο το θέμα και ανακάλυψε μέσω ενός αριθμού τηλεφώνου πως οι κοπέλες παρουσιάζουν τις υπηρεσίες τους σε σάιτ συνοδών. Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στην πλατφόρμα και έντρομη ενημέρωσε τον πατέρα της, ο οποίος έλεγξε και ο ίδιος την πληροφορία και το ενδεχόμενο αυτό να γινόταν στο δικό τους διαμέρισμα.

Ο άνδρας, αστυνομικός στο επάγγελμα, πήγε στη συνέχεια με την κόρη του στο διαμέρισμα και αφού τους επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα, τους ζήτησε να αποχωρήσουν, καθώς είχαν καταστρατηγήσει τους όρους μίσθωσης.

Τότε ξεκίνησαν οι αξιόποινες πράξεις, που οδήγησαν τελικά στη σύλληψη των δύο γυναικών το βράδυ της 5ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε ο άντρας, οι κατηγορούμενες άρχισαν να τους βρίζουν, να απειλούν πως θα τους σκοτώσουν, ενώ τους κατάφεραν και μερικά χτυπήματα. Στη συνέχεια κλήθηκαν και άλλοι αστυνομικοί, φορώντας πολιτικά, στο διαμέρισμα και αφού έδειξαν την αστυνομική τους ταυτότητα ζήτησαν να δουν τα έγγραφα των γυναικών. Και πάλι τότε οι κατηγορούμενες αντέδρασαν και, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, έκαναν κινήσεις, για να «αυτοτραυματιστούν», ενώ στο τέλος κλήθηκε στο συμβάν και η ομάδα ΔΙΑΣ.

Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας, γιατί ενεπλάκη στην υπόθεση ο ίδιος και δεν άφησε την Αστυνομία να λύσει το θέμα, ο άνδρας κατέθεσε πως ήθελε να διευθετήσει άμεσα και με διακριτικότητα την υπόθεση και να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στην πολυκατοικία.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ανέγνωσε την κατάθεση αστυνομικού που κλήθηκε στο συμβάν. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, οι γυναίκες δεν συμμορφώθηκαν όταν τους είπαν να πάνε στο τμήμα και στην προσπάθειά τους να τις ακινητοποιήσουν, για τις οδηγήσουν στο τμήμα, τους απωθούσαν βίαια. Κατά τη διάρκεια αυτού του επεισοδίου ο αστυνομικός κατέθεσε πως τραυματίστηκε.

«Δεν τους εμπιστευόμουν»

Στην απολογία τους, με τη συνδρομή διερμηνέα, οι δύο κατηγορούμενες αρνήθηκαν ότι τέλεσαν κάθε αξιόποινη πράξη.

Η πρώτη κατηγορούμενη από την Ουκρανία κατέθεσε πως ο άνδρας τής είπε: «Αν δεν βγεις έξω σε 10 λεπτά, θα μπεις φυλακή» και η ίδια του απάντησε να επιστρέψει τα χρήματα, για να αποχωρήσουν. Κατέθεσε πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι αστυνομικοί, που έφτασαν στη συνέχεια, τής έδειξαν τις ταυτότητες τους, αλλά δεν τους εμπιστευόταν. Επίσης, ανέφερε πως η ίδια κάλεσε το 100 μόλις ο άνδρας ήρθε στο διαμέρισμα και της είπε να φύγει.

«Νόμιζα ότι ήταν εγκληματίας, δεν πίστεψα ότι ήταν αστυνομικός», κατέθεσε με τη σειρά της η δεύτερη κατηγορούμενη.

Τελικά, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή αμφότερων των κατηγορουμένων και το δικαστήριο συντάχθηκε, επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών στην πρώτη κατηγορούμενη  για τις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων, εξύβρισης, απειλής και για την εντελώς ελαφρά σωματική βλάβη. Στη δεύτερη κατηγορούμενη από τη Ρωσία επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών για τη βία κατά υπαλλήλων και την εξύβριση. Και για τις δυο η ποινή έχει αναστέλλουσα δύναμη.