Εκ νέου ένοχος για την υπόθεση μίσθωσης του αναψυκτηρίου «Κιόσκι» κρίθηκε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, που καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 3 μηνών, με 3ετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Για την ίδια υπόθεση, η οποία αφορά την προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία την περίοδο 2014-2019 και οδηγήθηκε στα ακροατήρια των δικαστηρίων ύστερα από μηνυτήρια αναφορά δημοτικού συμβούλου, ο κ. Κουτσιογιάννης είχε καταδικαστεί από το Εφετείο σε 4μηνη φυλάκιση (με αναστολή). Τέθηκε σε αργία με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, αλλά επανήλθε στα καθήκοντά του, όταν ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει κατά της προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση επανήλθε στο Εφετείο το οποίο τον έκρινε πάλι ένοχο, μειώνοντας κατά έναν μήνα την ποινή του.

Απολογούμενος, ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίωξή του, ενώ τόνισε ότι από τη μίσθωση δεν προέκυψε οικονομική ζημιά για το Δήμο ούτε ενήργησε ο ίδιος με δόλο.

Η επίδικη απόφαση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορά παραβίαση των όρων μίσθωσης του αναψυκτηρίου ύστερα από ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Πηγή: ΑΠΕ