Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τη φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας, μετά από πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από θαλαμηγό.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο του MEGA δύο αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν σε σκάφος που ήταν κοντά, κατέθεσαν ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας άκουσαν περίπου 15-20 κρότους, χωρίς ωστόσο να δηλώσουν ότι είδαν να εκτοξεύονται πυροτεχνήματα.

Δύο μαρτυρίες επίσης υποστηρίζουν ότι είδαν σκάφος, που άνηκε στη θαλαμηγό, να κινείται μεταξύ της ακτής και της θαλαμηγού, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης. Αυτό φέρεται να έγινε τρεις φορές.

Ακόμη, αναφέρεται πως είδαν στην άκρη της θαλαμηγού έναν πυροσβεστήρα και μία λευκή κηλίδα στη θάλασσα, με την προέλευση αυτής να είναι άγνωστη.

Την θαλαμηγό είχε νοικιάσει μια ομάδα 10 ατόμων από το Καζακστάν και μαζί τους ήταν ένας Αγγλος και δύο Πολωνοί.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος ανάμεσα στους επιβάτες της θαλαμηγού ήταν και ένας ολιγάρχης του Καζακστάν, φίλος του πρώην προέδρου της χώρας, ιδιοκτήτης πετρελαϊκού κολοσσού, ενώ για το πρόσωπό του υπάρχουν αιχμές για ξέπλυμα χρήματος.

Τέλος με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών (HYCA) εκφράζει τη συμπαράστασή της στα 13 μέλη του πληρώματος του γιοτ, που συνελήφθησαν για τη μεγάλη φωτιά στην Ύδρα, μετά από ρίψη βεγγαλικών.