Ο Απόστολος Λύτρας είναι πλέον προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο ίδιος έχει επισημάνει στη διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος ότι υπάρχουν κρατούμενοι με τους οποίους είχε βρεθεί αντιμέτωπος στις δικαστικές αίθουσες, θέτοντας θέμα για την ασφάλειά του.

«Ήταν φυσικό να γίνουν δύο πράγματα. Να ανησυχεί για την ασφάλειά του γι’ αυτό την πρώτη μέρα που μπήκε, μέσω της διευθύντριας των φυλακών, έκανε αίτημα για περισσότερη ασφάλεια», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Τον έβαλαν στο καλύτερο κελί, έχει μια θέση που φαίνεται από το κεντρικό αρχιφυλακείο. Οι άλλοι δύο που είναι μαζί του είναι ελεγμένοι, ο ένας είναι για απάτες ο άλλος για ναρκωτικά. Δεν προαυλίζεται και έχει και πρόβλημα με το φαγητό αλλά νομίζω ότι λύθηκε γιατί θα του φέρνει η πρώην σύζυγός του. Όταν μπαίνει ένας άνθρωπος φυλακή είναι μια θεμελιώδης αλλαγή. Την πρώτη βραδιά δεν κοιμήθηκε».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα, «αυτό που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να φύγει από το κάδρο. (…) Δεν μπορεί κανείς να μετρήσει τα αυτογκόλ που έχει κάνει».

«Το συνηθισμένο είναι ότι η βίαιη συμπεριφορά θα έχει επαναληφθεί στο παρελθόν»

Μιλώντας για το θέμα, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, επισημαίνει: «Το συνηθισμένο είναι ότι η βίαιη συμπεριφορά θα έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και δη σε έναν πολύ ώριμο ενήλικα. Όταν έχουμε ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, σίγουρα έχουν προηγηθεί πολλαπλά επεισόδια στο παρελθόν για να φτάσουμε στο τελευταίο το οποίο θα καταγγελθεί με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και η ποινική διαδικασία».

«Σχετικά με τις σωματικές βλάβες στο παρελθόν, κατά πόσο μπορούν να ανιχνευθούν, υπάρχουν στοιχεία τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Αν οι βλάβες που προκλήθηκαν στο παρελθόν έχουν αφήσει κάποια μόνιμη αλλοίωση, μπορεί να κριθεί η συμβατότητα των βλαβών αυτών με επεισόδιο σωματικής κακοποίησης από κάποιον τρίτο. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με το τελευταίο επεισόδιο και να πούμε ότι υπάρχει μια επαναληψιμότητα», συμπληρώνει.

Όπως λέει ο ίδιος, «μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα και για τον αριθμό των χτυπημάτων και για τη δύναμη με την οποία επλήγη. Όλα αυτά μπορούν να συσχετιστούν με τον τρόπο και τον χώρο στον οποίο έλαβε χώρα ο ξυλοδαρμός, ούτως ώστε μπορούμε να κάνουμε μία σχετική αναδόμηση του περιστατικού».