Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού δύο εθελοντών που καθάριζαν το δάσος της Πάρνηθας. Μετά από αξιοποίηση μαρτυρικών καταθέσεων και ανάλυση βίντεο από κάμερες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε σε αστυνομική επιχείρηση σε Μενίδι και Αιγάλεω, περνώντας χειροπέδες σε πέντε άτομα ηλικίας 22 και 23 ετών.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, το βράδυ της 24ης Μαΐου, ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, αποφάσισε να διανυκτερεύσει σε υπαίθριο χώρο περιοχής στην Πάρνηθα, για να συνεχίσει τις εργασίες καθαρισμού το πρωί. Ωστόσο, τα ξημερώματα της 25ης Μαΐου, ομάδα 7 ατόμων που επέβαινε σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα, προσέγγισε δύο από τους εθελοντές και έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ τους, τους επιτέθηκε και τους χτύπησε άγρια με γροθιές και ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή από το σημείο, για να μην εντοπιστούν.

Για περίπου ένα μήνα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής δούλεψαν την υπόθεση και με τη συνδρομή συναδέλφων τους από τα Τ.Α. Φυλής, Αιγάλεω και Ιλίου, προχώρησαν στις συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικείες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδα, πλήθος κινητών και τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή έτερου ατόμου, που ανήκει στον κύκλο των δραστών, σε υπόθεση ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.