Για παραβίαση των περιοριστικών όρων από την πλευρά του Απόστολου Λύτρα έκανε λόγο ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.
«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ό, τι έχει συμβεί. Προσβάλλει όλον τον νομικό κόσμο», τόνισε στις αρχικές δηλώσεις του ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, αναφέροντας πως η συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα δε συνάδει με συμπεριφορά συμμόρφωσης.
«Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει το καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά που έγιναν χθες και μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους», εξήγησε ειδικότερα ο δικηγόρος.
Όπως τόνισε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, θα εκπροσωπήσει τα δικαιώματά της στο έπακρον, ενώ παράλληλα έθεσε το εξής ερώτημα: «Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις;».
Ακόμη, η πλευρά Πολυζωγοπούλου διέψευσε πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών, ενώ ο Θέμης Σοφός αποκάλυψε πως το βράδυ της Τρίτης ο αστυνομικός φρουρός προέτρεψε την οικογένεια Λύτρα να μην μπει στο σπίτι.
«Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία δικαιολογία».
«Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει: “πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα, και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες”, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; “Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος”».
«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που τη δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη», κατέληξε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.