Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε κατάστημα επίπλων στο ισόγειο πολυκατοικίας στα Πατήσια. Οι φλόγες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο τριώροφο κτίριο, ενώ έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες και κάηκαν.

Φθορές προκλήθηκαν και στους εξωτερικούς χώρους διαμερισμάτων σε άλλες διπλανές πολυκατοικίες.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το Star ακούγονται αλλεπάλληλες εκρήξεις, ενώ διακρίνονται οι φλόγες που ξεπηδούν από το κατάστημα. Αστυνομικοί, που έφτασαν πριν από τους πυροσβέστες στο σημείο, κατάφεραν και απεγκλώβισαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες από τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας.

«Καταστράφηκα, πάει το σπιτάκι μου. Κινδυνεύσαμε» λέει μία ένοικος της πολυκατοικίας, η οποία απεγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς. Έντρομοι οι γείτονες από τις διπλανές πολυκατοικίες κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο για να μην εγκλωβιστούν από την φωτιά.

«Κατεβήκαμε κάτω για να μην καούμε. Ένα μπαμ και εκρήξεις», λέει άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Κάτοικος της περιοχής διευκρινίζει πως «το μαγαζί αυτό ήταν κλειστό χρόνια, ήταν γεμάτο με ξύλα».

Για περισσότερες από τρεις ώρες, οι πυροσβέστες με έξι οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα έδιναν μάχη για να κατασβέσουν πλήρως την πυρκαγιά.