Η διεξαγωγή του τελικού του Conference League, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ. γι’ αυτό και ανώτατοι αξιωματικοί είναι ήδη σε επαφή με στελέχη της UEFA αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Ιωάννη Σκούρα, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο περιθώριο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Κλαμπ Μπριζ και την Φιορεντίνα (σ.σ. μια εκ των δύο θα βρεθεί στον τελικό). Αν και η χώρα μας δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στο στόχαστρο, μια τέτοια εκδήλωση -όπως είναι ο τελικός- μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον εξτρεμιστικών ομάδων που θα θελήσουν να «χτυπήσουν» όχι την Ελλάδα ως χώρα, αλλά έναν ευρωπαϊκό θεσμό.

Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πληροφοριακό δίκτυο για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων, ενώ δεν πρέπει κανείς να λησμονεί ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ένας από τους δύο φιναλίστ να είναι ο Ολυμπιακός, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στη διαχείριση των οπαδών αντιπάλων εν Ελλάδι ομάδων.