Μόνο το όνομα του στόχου και η περιγραφή της επιχείρησης, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι τρομοκράτες στις τελευταίες προκηρύξεις τους, έλειπαν από το 6σέλιδο κείμενο που βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε έναν από τους πέντε υπολογιστές που κατασχέθηκαν στο Βύρωνα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, όπως προκύπτει από την ανάλυση των ηλεκτρονικών τους αρχείων ετοιμαζόταν για μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε διάφορους στόχους «σε ένδειξη συμπαράστασης στους 13 συντρόφους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» η δίκη των 13 έχει ορισθεί για τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

Στην ημιτελή προκήρυξη την ευθύνη για τις επιθέσεις θα αναλάμβανε μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, το όνομα της οποίας όμως απουσιάζει από το 6σέλιδο κείμενο. «Η προκήρυξη ξεκινάει με την αναφορά πως πρόκειται για νέα ομάδα, όμως φαίνεται πως το όνομα ήθελαν να το προσθέσουν όταν ολοκλήρωναν τα χτυπήματα τους», αποκαλύπτει στο newsbeast.gr ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως οι τέσσερις θα παραλάμβαναν έτοιμους εκρηκτικούς μηχανισμούς και θα αναλάμβαναν μόνο την τοποθέτηση τους. Σύμφωνα με τις ίδιες ερμηνείες σήμερα και αύριο θα πραγματοποιούνταν μπαράζ επιθέσεων τις οποίες θα αναλάμβαναν πολλές διαφορετικές τρομοκρατικές ομάδες.

«Ο στόχος μια τέτοιας κίνησης είναι η επίδειξη του είμαστε πολλοί», εξηγεί στο newsbeast.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής. Στην προκήρυξη τα χτυπήματα δικαιολογούνται από την έκκληση που πραγματοποίησαν οι Πυρήνες με τις τελευταίες τους προκηρύξεις για «συνολικά χτυπήματα όλων των αντιεξουσιαστικών ομάδων». Στο ίδιο κείμενο γίνεται εγκωμιαστική αναφορά στα χτυπήματα που πραγματοποίησε η FAI στην Ιταλία με την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες, ενώ καταδικάζεται η στάση των τριών στελεχών του Επαναστατικού Αγώνα που διαφώνησαν δημόσια με αυτή την πρακτική.

Στα ηλεκτρονικά αρχεία επίσης βρέθηκαν τα ονόματα δικαστών, πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν σε δικαστήρια που δίκασαν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και αντιεξουσιαστές. Επίσης βρέθηκε και λίστα με αστυνομικά τμήματα, και
σχεδιαγράμματα αυτών. Η εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής είναι πως μεταξύ των
στόχων της οργάνωσης θα βρισκόταν σπίτια δικαστικών, με σκοπό τον εκφοβισμό των συναδέλφων τους αλλά και τουλάχιστον ένα αστυνομικό τμήμα στα βόρεια προάστια.