Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν το μεσημέρι της Κυριακής εννέα εκ των 21 συλληφθέντων της ομοφοβικής επίθεσης σε δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ του Σαββάτου.

Πρόκειται για τους ενήλικες δράστες της επίθεσης, οι οποίοι υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία της ΟΠΚΕ ανέβηκαν τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου. Σε λίγο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα.

Τα έντεκα ανήλικα άτομα που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθερα.

Η ομοφοβική επίθεση έγινε λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν ομάδα νεαρών που βρίσκονταν εκεί κινήθηκε εναντίον των δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που περνούσαν από το σημείο.

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν «καταφύγιο» σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν. Οι δράστες συνέχισαν να προπηλακίζουν τα δύο τρανσέξουαλ άτομα, ακόμα κι όταν στο σημείο κατέφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή των οποίων τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλαν έγκληση.