Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από τον «Άλλο άνθρωπο» ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ρεπόρτερ έχουν συρρεύσει έξω από το κτίριο της κοινωνικής κουζίνας, προκειμένου να πάρουν δηλώσεις του.

Τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας (29/01) πλάνα από την εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα έδειξαν τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλου να βγαίνει από το κτίριο. Οι ρεπόρτερ έτρεχαν από πίσω του, προκειμένου να πάρουν μια δήλωσή του, όμως, εκείνος απομακρύνθηκε από το πλήθος.

Χωρίς να πει τίποτα ο κ. Πολυχρονόπουλος μπήκε σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και έφυγε.

«Δεν φοβάται κανέναν – Του έλεγα πως θα του τη φέρουν»

Νωρίτερα σήμερα, η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, κυρία Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα», όπου ανέφερε χαρακτηριατικά: «Να ψάξουνε να βρούνε κι άμα βρούνε… Η σύνταξή μου εμένα είναι μόνο 280 ευρώ. Μόνο! Ας ψάξουν να βρούνε: αν έχουμε περιουσία, να μας τα πάρουνε!».

Όσον αφορά το γεγονός ότι τα λεφτά από τις δωρεές μπαίνουν στον δικό της τραπεζικό λογαριασμό, η κυρία Πολυχρονοπούλου απάντησε: «Ναι, στον δικό μου. Έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε. Πολλές φορές, παίρνει και τη σύνταξή μου, αν δεν έχει να βάλει βενζίνη».

Η ίδια κατέληξε λέγοντας: «Με έχει στεναχωρήσει. Του το έλεγα: “θα σου τη φέρουνε”. Με τέτοιο αγώνα, φωτιές, πλημμύρες, με όλα. Δεν φοβάται κανέναν. Τι να φοβηθεί, εφόσον δεν έχει τίποτα; Έχω να βάλω θερμοσίφωνα δύο χρόνια, γιατί δεν έχει λεφτά να μου δώσει, και η σύνταξή μου είναι 280. Ζεσταίνω νερό και πλένω τα πιάτα».

Μιλώντας στην κάμερα του Newsbeast, μια γυναίκα είπε για την κοινωνική κουζίνα: «Εγώ έρχομαι συχνά εδώ και τρεις – τέσσερις μήνες. Κάνει ένα κοινωνικό έργο, για μένα, θεάρεστο. Το να προσέχεις κάποιους ανθρώπους αδύναμους και να δίνεις ένα φαγητό σε κάποιους που δεν έχουν είναι το καλύτερο από όλα. Δεν νομίζω ο ίδιος προσωπικά… Εκτός αν τον έχουν δεσμεύσει σε κάποια απάτη οικονομική τον ίδιο ή αν έχει γίνει εν αγνοία του… Για τον ίδιο, νομίζω ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι».