Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 06:20 τα ξημερώματα της Κυριακής (24/9) στη λεωφόρο Θηβών στο Περιστέρι, όταν κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν στο «100» και ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «πρωταγωνιστές» του ένοπλου επεισοδίου ήταν Ρομά, με τους αστυνομικούς που έσπευσαν επί τόπου να εντοπίζουν δύο κάλυκες, που μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Από τις μαρτυρίες προέκυψε ότι μετά το επεισόδιο οι εμπλεκόμενοι αποχώρησαν από το σημείο με αυτοκίνητα.

Ακολούθησαν έρευνες για τον εντοπισμό των οχημάτων χωρίς αποτέλεσμα. Λίγη ώρα αργότερα, εντούτοις, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για την παρουσία δύο τραυματισμένων ατόμων στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο άτομα που δέχτηκαν πυρά στα πόδια και -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- συνδέονται με το επεισόδιο που έλαβε χώρα στη λεωφόρο Θηβών στο Περιστέρι.

Η προανακριτική έρευνα συνεχίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. που αναζητά τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας, για να ελέγξει τα εμπλεκόμενα οχήματα και τα πρόσωπα.