Την εικόνα της «άψογης μητέρας» που ήταν «δίπλα στα παιδιά της» περιέγραψε αναφερόμενη στη Ρούλα Πισπιρίγκου η αδελφή της, Δήμητρα καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η μάρτυρας, η οποία όπως είπε είχε «πολύ στενή σχέση» με την κατηγορούμενη, μίλησε για τη σχέση του ζευγαριού αλλά αυτή που είχαν με τα παιδιά τους.
«Δεν είχε αφήσει ποτέ μόνα τα παιδιά της. Ήταν άψογη μητέρα κοντά στα παιδιά της» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «τα παιδιά ήταν πάντα φροντισμένα, έπαιζε μαζί τους… Ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για μια μητέρα».
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου πιάνοντας το νήμα από την αρχή μίλησε για τις αντιρρήσεις που διατύπωσε όταν η αδελφή της και ο Μάνος Δασκαλάκης της ανακοίνωσαν πως θα παντρεύουν. «Ήταν και οι δυο πολύ μικροί» αλλά άλλαξε γνώμη όταν της είπαν πως ήταν ερωτευμένοι.
Σύμφωνα με τη μάρτυρα η σχέση του ζευγαριού ήταν «μια χαρά» μέχρι το 2018 όποτε και ο Μάνος Δασκαλάκης είχε μια εξωσυζυγική σχέση για την οποία , όμως, η αδελφή της τον συγχώρεσε και συνέχισαν. Το 2021, λίγο πριν το θάνατο της Ίριδας, ο γάμος τους πέρασε νέα κρίση με αφορμή μια απιστία της κατηγορούμενης.
Πρόεδρος: Μετά το θάνατο της Ίριδας πως ήταν οι σχέσεις τους;
Μάρτυρας: Καλές ήταν οι σχέσεις τους.
Πρόεδρος: Το βράδυ πριν το θάνατο της Ίριδας κοιμήθηκε ο κ. Δασκαλάκης στο σπίτι;
Μάρτυρας: Εκείνη την ημέρα πήρε τα πράγματα του κι έφυγε ο Δασκαλάκης. Μετά το θάνατο της Ίριδας έφερε μόνος του τα πράγματα του πίσω. Του είπε η αδελφή μου «τι κανείς;» και της είπε «θέλω να γυρίσω πίσω». Μετά από λίγες ημέρες αποφάσισαν ότι θέλουν να χωρίσουν. Κανόνισαν για συναινετικό διαζύγιο αλλά διαφωνούσαν με τη διατροφή και θα πήγαιναν σε αντιδικία.
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μίλησε στο δικαστήριο για τις ώρες που προηγήθηκαν της εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο όπου το παιδί υπέστη την ανακοπή που οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια . Ήταν στο σπίτι τους στην Αλισσό, είπε, όταν το παιδί ξύπνησε στις 06.30 το πρωί. «Η αδελφή μου μου λέει το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει. Βλέπω τη Τζωρτζίνα καθισμένη στο κρεβάτι μου, μου λέει «δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη». Έπειτα ηρέμησε αλλά μετά από ένα τέταρτο ξαναπετάχτηκε και παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη και στην κοιλιά. Αποφασίσαμε να πάμε στο Καραμανδάνειο. Πήγαμε γύρω στις οκτώ παρά τέταρτο» κατέθεσε και αναφερόμενη στον Μάνο Δασκαλάκη είπε πως το παιδί δεν ήθελε να τον δει στο νοσοκομείο.
«Το παιδί μου είπε «διώξτον». Της είπα «άσε να σε δει ο μπαμπάς» και επέμεινε. Μπήκε ο πατέρας της στο δωμάτιο και του ζήτησε μόνη της να φύγει».
«Ήταν η ψυχή της παρέας»
Η μάρτυρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τη Τζωρτζινα και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
«Φαινόταν να την έχει επηρεάσει στην αρχή αλλά ήταν παιδί. Ρωτούσε για τη Μαλένα και η μαμά της της είπε ότι είναι αγγελάκι στον ουρανό. Καμία φορούσε κοιτούσε τον ουρανό και τη χαιρετούσε. Για την Ίριδα δεν είχε προλάβει να το συνειδητοποιήσει. Μας ρώτησε αν είναι μαζί με τη Μαλένα και της είπαμε ναι. Ήταν στεναχωρημένη στην αρχή. Δεν έπαιζε πολύ, δε χόρευε το ίδιο. Την παρακολουθούσε παιδοψυχολόγος στο σχολείο» ανέφερε και περιέγραψε την Τζωρτζίνα ως ένα παιδί που ήταν «η ψυχή της παρέας» . «Είχε άψογη σχέση με τα παιδιά και τους δασκάλους της».
Συναισθηματικά φορτισμένη η μάρτυρας αναφέρθηκε στον «δύσκολο» τρόπο με τον οποίο η ίδια βίωσε την απώλεια των παιδιών. «Άσχημα όλες. Στην Ίριδα πιο πολύ. Επειδή εγώ θα τη βάφτιζα… και επίσης εγώ την βρήκα στην κούνια. Και με την Τζωρτζίνα ήμουν δεμένη και μου στοίχισε».είπε ενώ για την κατηγορούμενη περιέγραψε πως «εκεί που σου μιλούσε πλάνταζε στο κλάμα». «Κατά τη γνώμη μου δεν πρόλαβε να διαχειριστεί το πένθος… Όλη η Ελλάδα είχε πέσει πάνω της , χτυπούσαν συνεχώς τα τηλέφωνα, δημοσιογράφοι…».
Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει από τι πέθανε η Τζωρτζίνα ανέφερε πως έμαθαν μετά τις εξετάσεις για την κεταμίνη.
Εισαγγελέας: Τι είπε η κατηγορούμενη;
Μάρτυρας: Ότι δεν γνώριζε την κεταμίνη… Μου είπε πως δεν έχει σχέση με το θάνατο της Τζωρτζίνας και είμαι σίγουρη και εγώ γι αυτό.
«Είχα αρνητική αντίδραση στο γάμο»
Για μια μητέρα που ήταν κοντά στα παιδιά της έκανε λόγο και ο θείος της κατηγορούμενης, Γιαννης Λεγατος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα.
«Την είχα από μικρό παιδί δίπλα μου τη Ρούλα. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο, έπαιζε, ήθελε να κάνει δικά της πράγματα, είχε μεγαλώσει με τις αξίες της οικογένειας μας και είχαμε λόγω και του ποδοσφαίρου κάποιες ηθικές αξίες και αρχές με τις οποίες μεγάλωσε η Ρούλα. Ήμασταν γνωστή οικογένεια λόγω ποδοσφαίρου.
Ο παππούς της Ρούλας ήταν από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής» είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε «ήταν ένα κορίτσι που ήθελε να εργαστεί, να είναι φιλική προς όλους, δεν είχαμε δημιουργήσει κάποιο θέμα στη ζωή της».
Ο μάρτυρας μιλώντας για τη σχέση του ζευγαριού ανέφερε : «Όταν πρωτοπαντρεύτηκαν είχα αρνητική αντίδραση στο γάμο γιατί έγιναν όλα γρήγορα. Ήταν κάποιοι μήνες σχέσεις. Όταν γνώρισα το Μάνο που ήρθε να ζητήσει τη Ρούλα εγώ δεν ήθελα. Ήταν νέα παιδιά. Με τον καιρό κατάλαβα ότι το ζευγάρι ήταν αρκετά δεμένο και μπορούσαν να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Μετά κάπου στράβωσαν τα πράγματα. Με τους θανάτους των παιδιών. Όταν χάνεις ένα παιδί κλονίζονται τα πράγματα. Βέβαια με την απώλεια του πρώτου παιδιού ήταν ακόμα αρκετά καλά για αυτό που είχαν περάσει» κατέθεσε.
Ο μάρτυρας ρωτήθηκε για τη φροντίδα της Τζωρτζίνας από τη μητέρα της και για την ενασχόληση του με το τάμπλετ. «Έπαιζε παιχνίδια κι έβλεπε ταινίες του Σεφερλή» ανέφερε.