Υπέρ μιας κυβέρνησης όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων τάσσεται ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.
Μιλώντας σήμερα στον Βήμα FM για τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε: «Εμείς θα θέλαμε να υπάρχει μια κυβέρνηση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων. Θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό – η πλειοψηφία πού εκφράστηκε μετά το δημοψήφισμα – στην υποστήριξη του να γίνει η συμφωνία στη χώρα, να είναι μια πλειοψηφία, η οποία θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές και σε μια κυβερνητική δύναμη. Θα ήταν το ιδανικό. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα υποχρεώσει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ανεξάρτητα από τη θέληση του κ. Τσίπρα ή του κ. Μειμαράκη. Θετική πρόθεση (έχουμε), πάνω σε προγραμματική συμφωνία. Χωρίς προγραμματική συμφωνία δεν υπάρχει συνεργασία.
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω ότι γίνεται, είναι μια σκιαμαχία. Υπάρχει ένα πρόγραμμα για τη χώρα, το οποίο έχει αποφασιστεί και είναι η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και δεν μπορεί να πάρει πίσω την υπογραφή του, που είναι ανεξίτηλη και με βάση αυτό το πρόγραμμα, που θα μπορούσε να βελτιωθεί, μόνο από μια κυβέρνηση που έχει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, να αποδεχτούμε τους στόχους τους δημοσιονομικούς και τους άλλους που έχουμε υπογράψει κι από κει και μετά, να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερα και πιο προοδευτικά να ξανά πάρει μπρος η χώρα. Το πρόβλημα της χώρας εδώ και επτά μήνες, είναι ότι δεν κυβερνιέται».
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Κώστας Λαλιώτης είναι το μαύρο πρόβατο στην πολιτική», σημείωσε ακόμη ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε: «Έχει μια ιστορική πορεία, είναι ένας αγωνιστής και μια από τις βασικές φυσιογνωμίες που διαμόρφωσε μια στρατηγική μιας ολόκληρης εποχής και προφανώς, κάτι έχει να πει και κάτι έχει να κάνει. Και καλά κάνει και είναι στο ψηφοδέλτιο, μάς τιμά που είναι στο ψηφοδέλτιο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα, για το παλιό και το νέο και τον κ. Τσίπρα, όπως και σε όσους το επικαλούνται συνεχώς: η Βουλή πού είχαμε αυτή την εποχή, ήταν η χειρότερη Βουλή όλων των εποχών, όσων θυμάμαι εγώ. Εννοώ από άποψη ποιότητας, πολιτικού διαλόγου κλπ. Ήταν μερικές φορές που ντρεπόμουν που ήμουν μέσα στη Βουλή. Αυτή η Βουλή, είναι ανανεωμένη κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη. Με ανθρώπους που ήταν άγνωστοι, που μίλησαν πρώτη φορά. Δεν σημαίνει ότι κάθε νέος σαν πρόσωπο κομίζει και νέες ιδέες. Το νέο και το παλιό συγκρούονται στις ιδέες, συγκρούονται στη δυνατότητα που έχει ένα κόμμα να ανανεώνει τις δυνάμεις του. Να φέρνει και την καινούργια γενιά στο προσκήνιο. Αλλά όχι καταστρέφοντας, καίγοντας το παλιό. Γιατί το καινούργιο βγαίνει μέσα από το παλιό και μέσα από τη μήτρα του, δεν γίνεται διαφορετικά».