Σε εθνική συστράτευση κάλεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, ώστε να «προχωρήσουμε στο αύριο».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε εντιμότατη τη συνεργασία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις σημαντικές διαφορές που ομολόγησε ότι έχουν τα δύο κόμματα.

«Ήρθε η ώρα να ενωθούμε οι Έλληνες και να προχωρήσουμε στο αύριο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η κυβέρνηση δοκίμασε τα πάντα για να καταλήξει σε μία συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι «η πυρκαγιά των μνημονίων έχει κάψει το σύνολο της χώρας». Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δοκίμασαν να πουν όχι, να σηκωθούν από το τραπέζι, να πάνε σε δημοψήφισμα, ενώ όπως είπε δοκίμασαν φίλους και εταίρους και είδαν ότι «δεν υπάρχει διάθεση από κανέναν να βοηθήσει σε έναν άλλο δρόμο».

«Τώρα που κάηκε η πατρίδα δεν υπάρχει λόγος να φωνάξουμε φωτιά φωτιά», πρόσθεσε και τόνισε ότι «εμείς φωνάξαμε φωτιά όταν άρχισε η πυρκαγιά» και πως πλέον πρέπει να όλοι να εργαστούν σκληρά για να έρθει η ελπίδα.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών σημείωσε στα θετικά ότι ξεκινάει η χώρα με χρηματοδότηση 86 δισ. ευρώ, με διαγραφή του χρέους με επιμήκυνση «που μεταφέρεται το βραχυπρόθεσμα άμεσα σε ταμείο με χαμηλότερο επιτόκιο, το μακροπρόθεσμο σε διαγραφή του το λένε οι πάντες», ενώ τόνισε ότι πρόκειται για χρήματα που θα μπουν στην πραγματική οικονομία, όχι από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά από τα πακέτα Γιούνκερ που θα μπουν στην ελληνική οικονομία για να υπάρχει ανάπτυξη”.

Όσον αφορά στα τα capital controls αναγνώρισε ότι ήταν καταστροφή, ανέφερε ότι πάρθηκε η απόφαση «παρότι υπήρχε για το αντίθετο διαβεβαίωση», ότι ήταν μέρος άσκησης πιέσεως προς αυτή την κυβέρνηση ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι λυπάται που υπήρχαν Έλληνες που ζητούσαν τα capital controls. «Εβδομάδα με την εβδομάδα θα χαλαρώσουν και πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Καμμένος μίλησε για επιτυχίες της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική που δεν έχουν γίνει γνωστές, λέγοντας: «Συμφωνήσαμε τη χάραξη της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ανοίξαμε καινούργια συνεργασία με το Ισραήλ, και στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα έχει καταφέρει στη διάρκεια της κρίσης να βγαίνει πρώτη σε όλους τους διαγωνισμούς που γίνονται».

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών, υποστήριξε ότι η καταγραφή τους θα μπορούσε να γίνει σε μη κατοικημένα νησιά.

Ερωτηθείς εάν ο Παύλος Χαϊκάλης έχει εταιρεία off shore, απάντησε ότι θα πρέπει να το ελέγξει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι έχει μετατραπεί σε υποκατάστημα του ΛΑΟΣ, ενώ αναφερόμενος στον προπηλακισμό που δέχτηκε κατά την επίσκεψή του στην Κω, υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που του επιτέθηκε με αυγά ήταν στο παρελθόν οδηγός βουλευτή της ΝΔ.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος που διαχειρίστηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι οποίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βρίσκονται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.