Την επιθυμία της να ανατραπεί το παλιό πολιτικό σύστημα και να γυρίσει σελίδα η κοινωνία εξέφραε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις της στο Real FM και τα Παραπολιτικά FM, εκτιμώντας πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε αποδρομή.
Στη συνέντευξή της στον Real FM, αναλυτικώς, η κ. Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι είναι μεγαλύτερη η διάθεση του κόσμου να προσεγγίσει την Πλεύση Ελευθερίας, γεγονός που τους γεμίζει με χαρά, αλλά και ευθύνη, όπως είπε.
«Σαν να έφυγε ένας πέπλος και ο κόσμος έρχεται κοντά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δεν περιοριζόμαστε σε ένα τμήμα, απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία», είχε την ευκαιρία να επαναλάβει σε επόμενο σημείο, προσθέτοντας: «Δεν βάζουμε ταμπέλες στην Πλεύση Ελευθερίας, δεν κοιτάμε δεξιά ή αριστερά, μόνο μπροστά. Δεν είναι η ώρα των διαχωρισμών, αλλά η ενεργοποίηση της κοινωνίας». Ζήτησε δε, από τους πολίτες να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και όλοι μαζί «να αλλάξουμε τη χώρα, να αλλάξουμε τον κόσμο».
Την αύξηση των ποσοστών της Πλεύσης Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου την απέδωσε στο ότι πολύς κόσμος δεν γνώριζε για την Πλεύση. Με το που το έμαθε, «αναθάρρησε και έκανε την επιλογή». Και, μετά τις εκλογές νιώθει ελεύθερα χωρίς να εγκλωβίζεται στα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, αισθάνεται ότι μπορεί να επιφέρει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, υπογράμμισε επίσης.
Ερωτηθείσα για τη μεγάλη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος, την απέδωσε στην απουσία αντιπολίτευσης, όπως ανέφερε. Ο κόσμος βρέθηκε ανυπεράσπιστος απέναντι σε βλαπτικές πολιτικές, εξήγησε, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο ένας από τους δύο πόλους του νέου δικομματισμού, ενώ παρέμεινε ο άλλος (πόλος), από τον οποίο, όμως, και από εκεί θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του ο κόσμος, εκτίμησε. Και, ειδικώς για την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε στην εκτίμηση ότι «είναι σε αποδρομή το συγκεκριμένο κόμμα».
Ερωτηθείσα (σ.σ. από τα Παραπολιτικά FM) για το ενδεχόμενο παραίτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως δεν την απασχολεί το ενδεχόμενο.
«Πιστεύω και θα ήθελα να καταρρεύσουν τα κόμματα που εκπροσωπούν αυτό το παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν ενδιαφέρθηκε για την κοινωνία και κατέστρεψε τη χώρα. Και, να γυρίσουμε σελίδα συνολικά ως κοινωνία», σημείωσε ακόμη.
Η Πλεύση Ελευθερίας θα συμβάλει στο να ζωντανέψει η Βουλή, υποσχέθηκε. Οι βουλευτές να μην τεμπελιάζουν και η κυβέρνηση να μην αισθάνεται ότι βάζει γκολ σε αφύλακτο τέρμα, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Με αφορμή δε, την πολιτική σύγκρουση για τα φορολογικά μέτρα, σημείωσε ότι αυτά καταδεικνύουν έλλειψη επαφής με την κοινωνία. «Ακούμε τερατώδη πράγματα», είπε. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «γελοίο» να παρουσιάζουν κυβερνητικό πρόγραμμα κόμματα που δεν θα κυβερνήσουν, ενώ αντέτεινε ότι, σε αυτή τη φάση, η Πλεύση Ελευθερίας παρουσιάζει αντιπολιτευτικό και όχι κυβερνητικό πρόγραμμα. «Θα είμαστε απέναντι σε καθετί που βλάπτει την κοινωνία», δεσμεύθηκε επίσης.
Μιλώντας, τέλος, για τη συνταγματική αναθεώρηση, αρχικώς παρατήρησε ότι οι περισσότερες προηγούμενες συνταγματικές αναθεωρήσεις δεν ήταν ούτε ωφέλιμες ούτε επιβεβλημένες ούτε θετικές. Αν πάντως μπει η Βουλή σε διαδικασία αναθεώρησης, η Πλεύση Ελευθερίας θα θέσει τρία θέματα κατά προτεραιότητα: «την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, από την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή την κυβέρνηση».
Συμπερασματικώς, «η κοινωνία υποστηρίζει την διάκριση των εξουσιών, την πραγματική δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και τα μέτρα κατά της διαφθοράς. Η όποια κυβέρνηση μιλήσει για αναθεώρηση, δεν μπορεί να αποφύγει αυτά τα τρία ζητήματα», τόνισε κλείνοντας.